Τα βραβεία του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού

Τα βραβεία του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού, μια συνδιοργάνωση της Θεατρικής Ομάδας «Φύρδην Μίγδην» Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγ. Τριάδας,του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμου Θερμαϊκού και του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000 επί επτά ημέρες, (5-11 Οκτωβρίου 2021, Παραλία Περαίας, Δήμος Θερμαϊκού) έσφυζε από ζωή, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με κόσμο που διψούσε για θέατρο και πολιτισμό!

Τα Βραβεία που αποδόθηκαν είναι:

🏆ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Απονέμεται εξ ημισείας και ισότιμα:

–  στη Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλύρου για την παρουσίαση του έργου «Οίκος Ενοχής» των Μιχάλη Ρέππα & Θανάση Παπαθανασίου, σε σκηνοθεσία Φωτεινής Αθανασιάδου

ΚΑΙ

–  στον Θεατρικό Όμιλο Πάφου για την παρουσίαση του έργου «Μην Περιμένεις Ποτέ Το Τελευταίο Λεωφορείο» της Ειρήνης Παππά, σε σκηνοθεσία Μαρίνας Αθανασίου.

 

🏆ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ

Απονέμεται εξ ημισείας και ισότιμα:

–  στη Βάνα Βουρτσάκη για τη σκηνοθεσία της παράστασης «Άντε!» των Αφροδίτης Ιωάννου & Ιωάννας Κατσαρού, από το Θεατρικό Σύλλογο Εκπαιδευτικών Νομού Θεσ/νίκης ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ ΕΞ ΑΜΑΞΗΣ

ΚΑΙ

–  στη Μαρίνα Αθανασίου για τη σκηνοθεσία της παράστασης «Μην Περιμένεις Ποτέ Το Τελευταίο Λεωφορείο» της Ειρήνης Παππά από το Θεατρικό Όμιλο Πάφου.

 

🏆ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΣΥΝΟΛΟΥ

Απονέμεται κατά πλειοψηφία:

–  στο θίασο της Θεατρικής Σκηνής Βαρνάβα Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα για τη συνολική ερμηνεία του στην παράσταση «Η Χειραφέτησις» του Γεωργίου Σουρή, σε σκηνοθεσία Νίκου Γκεσούλη.

 

🏆ΒΡΑΒΕΙΟ Α’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ

Απονέμεται κατά πλειοψηφία:

–  στην Εβελίνα Υψηλάντη για την ερμηνεία της στο ρόλο της “Γκόλφως” στην παράσταση «Γκόλφω ForEver» του Ντίνου Σπυρόπουλου από το Θεατρικό Εργαστήρι Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Καλαμαριάς «Η Κηφισιά».

 

🏆ΒΡΑΒΕΙΟ Α’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ

Απονέμεται ομόφωνα:

–  στον Γιάννη Κωμοδρόμο για την ερμηνεία του στην παράσταση «Μην Περιμένεις Ποτέ Το Τελευταίο Λεωφορείο» της Ειρήνης Παππά από το Θεατρικό Όμιλο Πάφου.

 

🏆ΒΡΑΒΕΙΟ Β’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ

Απονέμεται ομόφωνα:

–  στην Τίνα Βασιλοπούλου για την ερμηνεία της στο ρόλο της “Γλυκερίνης” στην παράσταση «Η Χειραφέτησις» του Γεωργίου Σουρή από τη Θεατρική Σκηνή Βαρνάβα Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα.

 

🏆ΒΡΑΒΕΙΟ Β’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ

Απονέμεται ομόφωνα:

– στο Νίκο Απιδόπουλο για την ερμηνεία του στο ρόλο του “Βαγγέλη” στην παράσταση «Οίκος Ενοχής» των Μιχάλη Ρέππα & Θανάση Παπαθανασίου από τη Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλύρου.

 

🏆ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ

Απονέμεται κατά πλειοψηφία:

– στην Αθανασία Τσουκαλά για τη σκηνογραφία της παράστασης «Οίκος Ενοχής» των Μιχάλη Ρέππα & Θανάση Παπαθανασίου από τη Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλύρου.

 

 

 

 

🏆ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

Απονέμεται κατά πλειοψηφία:

–  στην Τίνα Βασιλοπούλου για την ενδυματολογία της παράστασης «Η Χειραφέτησις» του Γεωργίου Σουρή από τη Θεατρική Σκηνή Βαρνάβα Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα.

 

🏆ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ

Απονέμεται ομόφωνα:

–  στον Γιάννη Ψειμάδα για τη μουσική σύνθεση της παράστασης «Η Χειραφέτησις» του Γεωργίου Σουρή από τη Θεατρική Σκηνή Βαρνάβα Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα.

 

🏆ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ

Δεν απονεμήθηκε.

 

🏆ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ/ΚΙΝΗΣΗΣ

Απονέμεται κατά πλειοψηφία:

–  στην Αφροδίτη Ιωάννου για τη χορογραφία της παράστασης «Άντε!» των Αφροδίτης Ιωάννου & Ιωάννας Κατσαρού από το Θεατρικό Σύλλογο Εκπαιδευτικών Νομού Θεσ/νίκης ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ ΕΞ ΑΜΑΞΗΣ.

 

🏆ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Απονέμεται κατά πλειοψηφία:

–  στο Νικόλαο Ιντζίρη για το φωτισμό της παράστασης «Άντε!» των Αφροδίτης Ιωάννου & Ιωάννας Κατσαρού από το Θεατρικό Σύλλογο Εκπαιδευτικών Νομού Θεσ/νίκης ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ ΕΞ ΑΜΑΞΗΣ.

 

Η Επιτροπή απένειμε επιπλέον και τέσσερις ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ:

–  στον Δημήτρη Μυλωνά για την ερμηνεία του στο ρόλο του “Ντελή-Φυσέκα” στην παράσταση «Η Χειραφέτησις» του Γεωργίου Σουρή από τη Θεατρική Σκηνή Βαρνάβα Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα,

–  στη Μαρία Καλογήρου για την ερμηνεία της στην παράσταση «Μην Περιμένεις Ποτέ Το Τελευταίο Λεωφορείο» της Ειρήνης Παππά από το Θεατρικό Όμιλο Πάφου,

–  στη Βικτώρια Κοεμτζοπούλου για την ερμηνεία της στο ρόλο της “ΦούλαςΤούντουρη” στην παράσταση «Οίκος Ενοχής» των Μ. Ρέππα & Θ. Παναθανασίου από τη Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλύρου,

–  στην Κλειώ Μπουτσούκη για την ερμηνεία της στο ρόλο του “Βλάση” στην παράσταση «Γκόλφω ForEver» του Ντίνου Σπυρόπουλου από το Θεατρικό Εργαστήρι Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Καλαμαριάς «Η Κηφισιά».

 

 

🏆ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

–  στον Θεατρικό Όμιλο Πάφου για την παρουσίαση του έργου «Μην Περιμένεις Ποτέ Το Τελευταίο Λεωφορείο» της Ειρήνης Παππά, σε σκηνοθεσία Μαρίνας Αθανασίου.

 

🏆ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

–  στον Θεατρικό Όμιλο Πάφου για την παρουσίαση του έργου «Μην Περιμένεις Ποτέ Το Τελευταίο Λεωφορείο» της Ειρήνης Παππά, σε σκηνοθεσία Μαρίνας Αθανασίου.

 

Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Τάκης Χρυσικάκος, ο οποίος βραβεύθηκε για την προσφορά του στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Την Τελετή Λήξης απογείωσαν με την ενέργειά τους τα παιδιά της εφηβικής μπάντας κρουστών «Τα Κρούσματα» από τον Εθελοντικό Συμβουλευτικό  Σταθμό Ενημέρωσης και Υποστήριξης Εφήβων και των Οικογενειών τους, που δρα στο Δήμο Θερμαϊκού, ο οποίος τιμήθηκε για την κοινωνική προσφορά του. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τις υπέροχες μελωδίες του Θάνου Γκιουλετζή στο βιολί, του Αχιλλέα Σοφούδη στα πλήκτρα και της Βασιλείας Τζίνα στο τραγούδι.

Οι συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ θα ήθελαν να συγχαρούν και να ευχαριστήσουν όλους τους θιάσους, που ταξίδεψαν με τόση χαρά από κοντινά και μακρινά μέρη για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής: Γιώργο Κωνσταντινίδη, Άννα Μυκωνίου, Νέλλυ Δελλή, Ιωάννα Μαμακούκα, Ελευθερία Τέτουλα και ΑθανάσιοΚολαλά, για τον πολύτιμο χρόνο που προσέφεραν για το Φεστιβάλ, όλους τους χορηγούς που συνέδραμαν στην πραγματοποίησή του και, τέλος, το κοινό πουγέμισε κάθε μέρα το Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ, που αγκάλιασε με τόση θέρμη όλες τις ομάδες, που έκανε σαφές το πόσο έλειπε μια τέτοια διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη και πόσο αναγκαίο είναι για τον πολιτισμό μας να γίνει θεσμός!

Ελπίζουμε να σας έχουμε όλους συνοδοιπόρους και στο 2ο!