Η «Μπέλα Μπαλού», μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία

Η «Μπέλα Μπαλού», μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία

«Μπέλα Μπαλού» είναι ο τίτλος του νέου παιδικού βιβλίου της Τριανταφυλλιάς Τσιακμάκη, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία, σε εικονογράφηση της Νεφέλης Λουκοβίκα.

 

«Η Μπέλα ήταν μια γατούλα, όμορφη και ζωηρή,/ δεν είχε όμως κατανόηση πολύ./Ήθελε να κάνει συνέχεια το δικό της,/ό,τι σκάρωνε το σκερτσόζικο μυαλό της./Κορόιδευε και τον Μπίγκο. /

Απ’ το νιαουροπαραπάτημά της, ο Μπίγκο όμως/ μια νύχτα χωρίς φεγγάρι θα τη σώσει,/μέχρι καινούρια ζαβολιά να σκαρώσει/και μέχρι την αλήθεια να ξετρυπώσει./

“Φτου ξελευθερία!” τότε θα φωνάξει μ’ όλη/τη δύναμη της ψυχής της, η μικρή Μπέλα Μπαλού,/χωρίς όμως να ακουστεί ούτε τσιμουδιά…»

Σχ. 24,5×22,5, Σελ. 32, Σκληρό εξώφυλλο

Θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης-Παιδεία και σε ενημερωμένα βιβλιοπωλεία

Βιογραφικό σημείωμα της Τριανταφυλλιάς Τσιακμάκη

Γράφω παραμύθια γιατί αγαπώ τα παιδιά και τα παραμύθια. Το γράψιμο για μένα είναι έκφραση, δημιουργία, συνάντηση, μοίρασμα… Εμπνέομαι από τα παιδιά, τη φύση, τη γλώσσα, τις πανανθρώπινες αξίες, την ίδια τη ζωή. Αγαπώ τη φύση, τα ταξίδια, τις όμορφες συντροφιές. Μου αρέσει να διαβάζω, να αθλούμαι, να αφηγούμαι παραμύθια.

Γεννήθηκα το 1969 στη Χαλκιδική. Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στην Ψυχολογία Επιχειρήσεων. Παντρεύτηκα στην Αθήνα όπου έζησα και εργάστηκα πολλά χρόνια. Από το 2000 ζω και εργάζομαι στη Θεσσαλονίκη. Έχω αποκτήσει δύο παιδιά, χάρη στα οποία ξεκίνησα τη συγγραφή παραμυθιών. Ήθελα να περνάμε όμορφο χρόνο μαζί, καλλιεργώντας ταυτόχρονα το ήθος και την αρετή τους.

Ονόμασα την πρώτη σειρά των παραμυθιών μου “μικρές ΧΑΡΑκτηριστικές ιστορίες”, τόνισα το ΧΑΡΑ γιατί αυτό θα ήθελα να προσφέρω πρώτα απ’ όλα στα παιδιά, ΧΑΡΑ. Πιστεύω πως τα δώρα των παραμυθιών είναι πολλά. Το μεγαλύτερο όμως δώρο τους είναι η αγάπη για ζωή. Από το 2008 έχω παρουσιάσει και αφηγηθεί τα παραμύθια μου σε πολλούς χώρους πολιτισμού, όπως βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, σχολεία, φεστιβάλ.