Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Νέα βιωματική δράση καθαρισμού από την ΑΝΤΙΓΟΝΗ στην περιοχή Ελαιόρεμα Πυλαίας

Μετά τον πρόσφατο καθαρισμό της Παραλίας Δέλτα Αξιού, άλλη μία δράση καθαρισμού οργανώνεται την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 μ.μ. από την ΑΝΤΙΓΟΝΗ με τη στήριξη του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Το σημείο συνάντησης για την επιχείρηση καθαρισμού που θα πραγματοποιηθεί στο τμήμα της περιφερειακής τάφρου που βρίσκεται στο Ελαιόρεμα, θα είναι το Γεφύρι Καμάρα Πυλαίας.

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη θα φροντίσει για την αποκομιδή, ενώ θα παρέχει εργαλεία, γάντια μιας χρήσης και σακούλες συλλογής των απορριμμάτων. Ωστόσο ενθαρρύνεται η χρήση επαναχρησιμοποιούμενων ειδών από τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.

Στη δράση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για τον Covid19.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες προσκαλούνται να συμπληρώνουν τη φόρμα συμμετοχής.

Ακούστε το ραδιοφωνικό spot της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ το οποίο καλεί τους πολίτες που ανησυχούν για τη ρύπανση του περιβάλλοντος να κάνουν το επόμενο βήμα συμμετέχοντας ενεργά στη δράση καθαρισμού αυτή την Παρασκευή 15.10.2021 και ώρα 17:00 μ.μ.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου Zero Waste BSB, για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα απόβλητα που καταλήγουν στις θάλασσες.
Το “Zero Waste BSB” είναι το ακρωνύμιο του έργου “Zero Waste Strategy: Methods and Implementation in Black Sea Basin”, αφορά τη στρατηγική μηδενικών αποβλήτων και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Joint Operational Programme Black Sea Basin 2014-2020», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Γειτονίας (ΕΝΙ-European Neighbourhood Instrument) και από τις συμμετέχουσες χώρες: Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Ρουμανία, Τουρκία και Ουκρανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ