Εργασίας αποκατάστασης στην Εθνικής Αντιστάσεως, από την ΕΥΑΘ

Εργασίας αποκατάστασης στην Εθνικής Αντιστάσεως, από την ΕΥΑΘ

“Με κατεπείγουσες διαδικασίες ξεκινάει από την ΕΥΑΘ το έργο επισκευής του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης και αποκατάστασης του οδοστρώματος επί της οδού Εθ. Αντιστάσεως, το οποίο υποχώρησε σήμερα 15 Οκτωβρίου, νωρίς το πρωί, χωρίς ευτυχώς να υπάρχει κάποιος τραυματισμός”, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Καλαμαριάς.
Υπενθυμίζεται ότι περί τις 6.30 το πρωί, στο σημείο που υποχώρησε το οδόστρωμα, άνοιξε τρύπα και έπεσε μέσα ένα λεωφορείο που μετέφερε 12 εργαζόμενους στα Ελληνικά Πετρέλαια. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε. Ο οδηγός του λεωφορείου είχε σταματήσει στο σημείο για να παραλάβει δύο άτομα. Η κυκλοφορία διακόπηκε και το λεωφορείο απομακρύνθηκε με γερανό.

Ο Δήμος Καλαμαριάς, συνεχίζει στην ανακοίνωση του ότι “ο αγωγός, που παρουσιάζει απώλειες κι ευθύνεται για την υποχώρηση του οδοστρώματος, χρονολογείται από το 1999. Το 2020 είχε σημειωθεί αντίστοιχο φαινόμενο στην είσοδο της Εθ. Αντιστάσεως. Η ΕΥΑΘ είχε προγραμματίσει την αποκατάσταση του αγωγού, όμως το έργο δεν πρόλαβε να ξεκινήσει και σημειώθηκε το ατυχές συμβάν.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανελης, από την πρώτη στιγμή έσπευσε στο σημείο, μαζί με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΑΘ, Άνθιμο Αμανατίδη, τον υπεύθυνο Δικτύων, Χρήστο Τραγανό, τον Διοικητη της Τροχαίας Ταξίαρχος Γερμανός ενώ ήταν σε διαρκή επικοινωνία με την Περιφέρεια Κ.Μ και τον ΟΑΣΘ”.
φωτογραφία από την πρωϊνή εκπομπή της ΕΡΤ