Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

MYTHOS?! – Διεθνής Διαγωνισμός Σύγχρονου Ελληνικού Θεατρικού Έργου

Στις 15 Νοεμβρίου 2021 λήγει η προθεσμία για την υποβολή έργων στον διαγωνισμό θεατρικής γραφής, που πραγματοποιείται από το θέατρο Regensburg της Γερμανίας, σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

 

Το πρότζεκτ MYTHOS?! αναζητά νέες αφηγήσεις, διαφορετικές οπτικές και καινοτόμες δραματουργίες στη σύγχρονη ελληνική θεατρική γραφή.

 

Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη θεματική των έργων, ωστόσο, στη σκηνή θα μπορούν να συμμετέχουν έως τέσσερις ηθοποιοί για την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου έργου. Απαραίτητη προϋπόθεση το κείμενο να μην έχει παρουσιαστεί προηγουμένως σε άλλη θεατρική σκηνή και να μην έχει εκδοθεί ή κυκλοφορήσει σε οποιαδήποτε έντυπη μορφή ή ηλεκτρονική πλατφόρμα.

 

Το έργο που θα λάβει το πρώτο βραβείο θα μεταφραστεί στα γερμανικά, θα κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Regensburg στη θεατρική σαιζόν 2021/22, και ο νικητής  θα λάβει το ποσό των 3500 ευρώ. Το δεύτερο και τρίτο βραβείο, θα λάβει το ποσό των 2500 και 1500 ευρώ αντίστοιχα. Η επίσημη τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της πρεμιέρας.

 

Η επιλογή των έργων θα γίνει από κριτική επιτροπή που θα περιλαμβάνει ανθρώπους του θεάτρου τόσο από την Ελλάδα όσο και από τη Γερμανία. Το κείμενο που θα κριθεί από την επιτροπή ως το καλύτερο θεατρικό έργο, θα κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Regensburg, πλαισιωμένο από ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο θα ενώσει τη Θεσσαλονίκη και το Regensburg σε έναν κοινό διαδικτυακό τόπο με τη βοήθεια της ArtBOX Creative Arts Management.

 

Διαδικασία:

 

Τα θεατρικά έργα κατατίθενται στην ελληνική γλώσσα μαζί με μια πρόχειρη μετάφραση στην αγγλική. Τα κείμενα καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας των συγγραφέων (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και email) θα πρέπει να αποσταλούν αποκλειστικά σε αρχείο pdf, στην ηλεκτρονική διεύθυνση mythos@theaterregensburg.de με την ένδειξη «MYTHOS?!», έως τις 15 Νοεμβρίου 2021.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ