Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
18.9 C
Thessaloniki
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
spot_img

Βιωματική δράση καθαρισμού στον Κελλάριο Όρμο, την Παρασκευή

Σε νέα ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός ακτής στον Κελλάριο Όρμο, που διοργανώνει η ΑΝΤΙΓΟΝΗ με την στήριξη του Δήμου Καλαμαριάς. Το ραντεβού για τη δράση είναι για την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου και ώρα 17:00.

Το σημείο συνάντησης για την επιχείρηση καθαρισμού που θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Κελλάριου Όρμου βρίσκεται στη γωνία Θ. Σοφούλη και Κερασούντος μπροστά στο Original Mini Golf. Για εκείνους/εκείνες που θα προσέλθουν με αστικό η πλησιέστερη στάση είναι ο «ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ».

Ο Δήμος Καλαμαριάς θα παρέχει διαθέσιμα γάντια μιας χρήσης και σακούλες συλλογής των απορριμμάτων, ωστόσο ενθαρρύνεται η χρήση επαναχρησιμοποιούμενων ειδών από τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.

Στη δράση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για τον Covid19.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες προσκαλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου Zero Waste BSB, για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα απόβλητα που καταλήγουν στις θάλασσες.

Το “ZeroWasteBSB” είναι το ακρωνύμιο του έργου “Zero Waste Strategy: Methods and Implementation in Black Sea Basin”, αφορά τη στρατηγική μηδενικών αποβλήτων και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Joint Operational Programme Black Sea Basin 2014-2020», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Γειτονίας (ΕΝΙ-European Neighbourhood Instrument) και από τις συμμετέχουσες χώρες: Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Ρουμανία, Τουρκία και Ουκρανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ