Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Τριήμερες εκδηλώσεις για την 109η Επέτειο Απελευθέρωσης της Αρναίας και τη Μνήμη των Αγίων Αναργύρων

Από το Σάββατο 30 Οκτωβρίου ως τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για την 109η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Αρναίας από τον Τουρκικό ζυγό το 1912, που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου και ο Δήμος Αριστοτέλη.

Στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας, θα παρουσιαστεί η αφηγηματική παράσταση με τίτλο «η φλόγα γίνηκε φωτιά» που είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και ειδικά την Επανάσταση της Χαλκιδικής. Στη παράσταση, υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του Στέλιου Καλαϊτζή, μετέχουν οι ηθοποιοί Στέλιος Ψαρουδάκης, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Ταμπαροπούλου και Βασίλης Τιγκριστάρης, πλαισιωμένοι από τη Χορωδία Αρναίας και το Χορευτικό Συγκρότημα Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου. Τη μουσική της παράστασης επιμελήθηκε ο Μάνος Αντωνιάδης ενώ τα σκηνικά και τα κουστούμια η Ελένη Σουμή.

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, στις 18:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Αναργύρων και Ιερά Παράκλησης Προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. Ιγνατίου, Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μητροπόλεως Ιερισσού.

Τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για την Επέτειο της Απελευθέρωσης της Αρναίας με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ναό Αγίων Αναργύρων Αρναίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Θεοκλήτου, στις 07:00 το πρωί ενώ θα ακολουθήσουν:

Στις 10:30 Επίσημη Δοξολογία για την Απελευθέρωση της Αρναίας και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τη φιλόλογο κ. Μαρία Καραμπατάκη.

Στις 11:00 Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Λειψάνων των Αγίων.

Στις 11:45 Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο της Απελευθέρωσης της Αρναίας.

Στις 17:00 Ιερά Παράκληση

Στις 18:30 Προβολή επετειακών αφιερωμάτων για την Επανάσταση της Χαλκιδικής που οργανώνει ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος στην αίθουσα «Μητροπολίτης Σωκράτης» του Δημαρχείου Αρναίας.

Στις 19:15 Εκδήλωση για τα 150 χρόνια του Διδακτηρίου (Δημαρχείο Αρναίας) με ομιλία του θεολόγου, φιλολόγου και εκδότη του περιοδικού «Αρναία» κ. Δημητρίου Κύρου στην αίθουσα «Μητροπολίτης Σωκράτης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ