Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Στις 3 Νοεμβρίου ξεκινά η σχολή διασωστών για τους νέους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου ξεκινά η σχολή διασωστών για όλους όσοι επιθυμούν να ενταχθούν ως εθελοντές στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Τα θεωρητικά μαθήματα θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, 20.00 – 22.00, ενώ τα σαββατοκύριακα θα διεξάγονται τα πρακτικά με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων περιορισμού του COVID. Όπου απαιτείται θα ζητείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ.

Τα εκπαιδευτικά σχολεία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης είναι διαμορφωμένα, ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες μιας επιχείρησης έρευνας και διάσωσης σε οποιεσδήποτε συνθήκες, ενώ η διδακτική ύλη και οι θεματικές ενότητες βασίζονται στα πρωτόκολλα και τις κατευθυντήριες γραμμές που θέτουν οι διεθνείς φορείς των οποίων είναι μέλος η ΕΟΔ. Τα μαθήματα γίνονται από έμπειρους εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και απευθύνονται σε κάθε πολίτη και ιδιαίτερα σε όσους επιθυμούν να υποστηρίζουν εθελοντικά επιχειρήσεις σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και σε όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν προσφέροντας κοινωνικό έργο μαζί μας.

Ειδικά τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις σε όσους τα παρακολουθήσουν, ώστε να είναι σε θέση να βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους που βρίσκεται σε ανάγκη ή κινδυνεύει η ζωή του.

Στην σχολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης μπορούν να συμμετέχουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310-310649 (καθημερινές, 09:00-17:00) και στο  inform@hrt.org.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ