Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
14.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Συναυλία Κ.Ο.Θ. 20ος αιώνας: Αγγλία – Ρωσία «επίσκεψη στον προηγούμενο αιώνα…»

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεχίζει τον φετινό κύκλο συναυλιών μουσικής δωματίου με τους Orpheus Soloists και ένα πρόγραμμα που μας καλεί σε μία επίσκεψη στον 20ο αιώνα με μουσική από την Αγγλία και τη Ρωσία, μέσα από τα έργα των Μπρίτεν, Ουίλιαμς και Προκόφιεφ.

 

Τρεις εμβληματικοί συνθέτες, που έζησαν σχεδόν την ίδια εποχή και σφράγισαν με το συνθετικό τους έργο, ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο, τα χαρακτηριστικά της μουσικής της χώρας του. Οι Orpheus Soloists παρουσιάζουν τρία αντιπροσωπευτικά τους έργα που γράφτηκαν τον 20ο αιώνα και αναδεικνύουν την προσωπική “γλώσσα” του κάθε συνθέτη και την προσέγγιση του στην πρωτοπορία, διαγράφοντας ήδη το μέλλον που ερχόταν…

Το διεθνώς αναγνωρισμένο σύνολο μουσικής δωματίου Orpheus Soloists, ιδρύθηκε το 2003 στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να αναδείξει τον πλούτο των έργων μουσικής δωματίου από την εποχή baroque έως και σήμερα. Η δράση του μουσικού συνόλου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, εντός και εκτός Ελλάδος, όπως συμμετοχές σε φεστιβάλ, κύκλους συναυλιών, παραγωγές όπερας, Master Classes, μουσικούς διαγωνισμούς, συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς και δημιουργία πρωτοποριακών projects. Διακεκριμένοι καλλιτέχνες, όπως οι Vladimir Mendelssohn, Philipp Jundt, Hanna Weinmeister, Kurt Nikkanen, Sonoko Numata, Christoph Henkel, Rudolf Koelman, έχουν συνεργαστεί με το 12μελές μουσικό σύνολο σε παραγωγές εντός και εκτός Ελλάδος. Την καλλιτεχνική διεύθυνση των Orpheus Soloists έχει ο ομποΐστας Δημήτρης Κίτσος.

 

Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021

ώρα 12:00

Αίθουσα Κ.Ο.Θ. ‘Σόλων Μιχαηλίδης’

Orpheus soloists

Jung Eun Lee (βιολί)

Παύλος Μεταξάς (βιόλα)

Ιωάννης Στέφος (τσέλο)

Γιάννης Χατζής (κοντραμπάσο)

Δημήτρης Κίτσος (όμποε)

Γιάννης Καραγιαννίδης (κλαρινέτο)

Νάντια Φιόρου (σοπράνο)

 

Πρόγραμμα:

Μπέντζαμιν Μπρίτεν: Phantasy quartet, Op.2

Ραλφ Βων Oυίλιαμς: Ten Blake Songs (ποίηση William Blake)

Σεργκέι Προκόφιεφ: Quintet, Op.39

 

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος      10 €

Μειωμένο                 5 €

 

 

 

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:

Άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Μέλη Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ

 

Υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου

www.tsso.gr

 

Πληροφορίες:

Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ. Λεωφόρος Νίκης 73,

τηλ. 2310 236990  (Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-16:00)

 

Κ.Ο.Θ.

www.tsso.gr

Facebook @thessalonikistatesymphonyorchestra

Youtube @TheTsso

Instagram @tssoofficial

Twitter @ThesOrchestra

 

 

Συναυλία Covid Free

Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο χώρο:

– Πιστοποιητικού εμβολιασμού ή
– Πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 μέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο, με ισχύ έως 180 ημέρες μετά από αυτόν

Συνδυαστικά με
– Αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπείας

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του θεατή, που σαρώνονται ηλεκτρονικά στην είσοδο μέσω ειδικής εφαρμογής.
Οι παραπάνω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν και ανηλίκους, δώδεκα (12) ετών και άνω.

Οι ανήλικοι θεατές έξι (6) έως έντεκα (11) ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ. αριθμ. 1 σχετικού. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.

Τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ