Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Τάνια Ελληναίου: Δυναμική επανεμφάνιση με το βιβλίο “Χίλιες ζωές δεν φτάνουν” (εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία)

Σε ύμνο για την αληθινή αγάπη και τη φιλία, όπως αυτές περιγράφονται στο πρώτο βιβλίο της Τάνιας Ελληναίου με τίτλο «Χίλιες ζωές δεν φτάνουν» (εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία) εξελίχθηκε η παρουσίαση που έγινε το βράδυ της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου στο καφέ της Αλυσίδας Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24). Η συγγραφέας, που έγινε γνωστή πριν σαράντα δύο χρόνια με την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το τραγούδι της «Η Μπαρόβια», “επέστρεψε” μ΄ένα βιβλίο που, όπως φαίνεται, θα γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο της λογοτεχνίας.

Δεκάδες φίλοι της Τάνιας Ελληναίου και αναγνώστες έσπευσαν για να ακούσουν τους εκλεκτούς ομιλητές να αναλύουν το περιεχόμενο του βιβλίου, να συγχαρούν τη συγγραφέα και να προμηθευτούν ένα υπογεγραμμένο, από την ίδια, αντίτυπο. (δείτε το βίντεο της εκδήλωσης ΕΔΩ)

Εξαιρετική ανάλυση των ιδιαίτερων χαρακτήρων των ηρώων και μοναδική περιγραφή της ουσίας του περιεχομένου έκανε η κ. Βάνα Λάγιου, Life and Executive Coaching (πρώτη από δεξιά στη φωτογραφία). “Αν διαβάσει κάποιος επιφανειακά το βιβλίο, μάλλον θα το δει σαν ένα απλά ερωτικό βιβλίο.   Όμως  η πραγματική του πρόθεση δεν είναι αυτή.   Εστιάζοντας στον ψυχισμό των πρωταγωνιστών, εντοπίζουμε και εισερχόμαστε σε βαθύτερα νοήματα, μεταφυσικού περιεχομένου, συναισθανόμενοι τις υψηλές δονήσεις που εκπέμπουν οι ψυχές τους, οι καρδιές τους και όλη τους η ύπαρξη.

Η Θεϊκή καρμική αγάπη, θα βρει τρόπο να ενωθεί σε διάφορες διαστάσεις και ζωές.  Το σημαντικό είναι, να της δίνουμε το πραγματικό νόημα, με ανοιχτότητα, τρυφερότητα, εμπιστοσύνη, αφοσίωση, ταπεινοφροσύνη και ευγνωμοσύνη”, τόνισε, μεταξύ άλλων, η κ. Λάγιου (διαβάστε όλη την ανάλυση ΕΔΩ).

 

“Είναι σημαντικό να αξιώνεται ένας άνθρωπος να βιώνει την αγάπη ακόμα και στον τρόπο που την αντιλαμβανόμαστε, καθώς δεν διακρίνουμε πάντα τα θετικά.  Ένα άλλο στοιχείο που μπορεί να σταθεί κάποιος είναι η φιλία μέσα από την αγαθή και τη φιλιά που μέσα στο χρόνο μπορεί να αντέξει και μπορεί να είναι στήριγμα. Αγάπη και φιλιά, για μένα, στη ζωή μας είναι πολύ βασικά. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι που τα έχουν είναι πολύ τυχεροί. Εύχομαι το βιβλίο της Τάνιας Ελληναίου να διαβάζετε για χίλιες ζωές”, υπογράμμισε ο ηθοποιός Βασίλης Παλαιολόγου (πρώτος από αριστερά).

Ο ηθοποιός Νίκος Πολυδερόπουλος (δεύτερος από αριστερά) περιέγραψε ότι “είχα την τύχη να διαβάσω αυτό το βιβλίο και να δω μέσα από αυτό και την αληθινή φιλία μέχρι το τέλος αλλά και τι σημαίνει αγάπη, με έναν άλλον τρόπο. Αγάπη δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι δικό μου, ότι είναι ιδιοκτησία, ότι μπορώ να το συμπεριφέρομαι όπως εγώ θέλω. Αγαπάω σημαίνει ότι θέλω το άτομο το οποίο έχω δίπλα μου να είναι ελεύθερο, να νιώθει ελεύθερο”.

“Ήταν μια πολύ έντονη περίοδος της ζωής μου, με άπειρες δοκιμασίες, μέσα από τις οποίες κατάφερα να σταθώ στο ύψος και των περιστάσεων που με ταλαιπωρούσαν, αλλά και να κάνω κάτι καινούριο αποδεικνύοντας ότι, όχι απλά πως ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό, αλλά σε κάνει και σοφότερο. Και αυτό είναι το ζητούμενο αυτής της ιστορίας”, ανέφερε η Τάνια Ελληναίου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Φώτης Κουτσαμπάρης, εκπρόσωπος του Οργανισμού Μαλλιάρης-Παιδεία (τρίτος από αριστερά).

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Αμερική του 1950. Ο κεντρικός ήρωας είναι ένας ιδιαίτερα χαρισματικός και ιδιοφυής άνδρας, προικισμένος με γοητεία, εξυπνάδα, ταλέντο, τύχη, ευρηματικότητα, πλούτο και έντονο ερωτισμό. Στη ζωή του Τζον έρχεται για πρώτη φορά ο έρωτας και χάνει τον έλεγχο… Παρότι έχει ερωτευτεί την ιδανική πανέμορφη και υπέροχη σε χαρακτήρα γυναίκα, που τον ερωτεύεται και η ίδια παράφορα, ξαφνικά αλλάζει συμπεριφορά… Λάθη, πάθη, ζήλια, έντονη κτητικότητα, εντάσεις…

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Η Τάνια Ελληναίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό τραγούδι και πιάνο, σχέδιο κοσμημάτων ενώ παρακολούθησε και μαθήματα αστρολογίας. Για περισσότερα από 35 χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά, παράλληλα, και με τη χρυσοχοΐα. Από μικρή γράφει στίχους τραγουδιών και ποίηση. Ως τραγουδίστρια έγινε γνωστή στο Πανελλήνιο το 1979, όταν κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος της με τίτλο «Αμφίβολο στρατί». Περιελάμβανε το τραγούδι «Η Μπαρόβια», που σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία. Εδώ και πολλά χρόνια (και μέχρι σήμερα) ασχολείται με την φιλανθρωπία, προσφέροντας βοήθεια σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους της, πασχόντων από τη νόσο Χάνσεν (λέπρα), κυρίως στην περιοχή της Ινδίας όπως και με βοήθεια σε ορφανά.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ