Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Συλλυπητήριο ψήφισμα για τον Λεωνίδα Παπαγεωργίου από το δ.σ. Πυλαίας-Χορτιάτη

Συγκίνηση και θλίψη στο πανελλήνιο προκάλεσε ο θάνατος του εθνικού ευεργέτη Λεωνίδα Παπαγεωργίου. Ορμώμενος από τη Δυτική Μακεδονία με καταγωγή από την ιστορική Σιάτιστα, ο εκλιπών ήταν ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς παράγοντες διεθνώς στον χώρο της γουνοποιίας. Μαζί με τον αδελφό του Νίκο σύστησαν το «Ίδρυμα Παπαγεωργίου» και με δωρεές που ξεπέρασαν τα 30 εκατ. δολάρια το 1993 στήριξαν την κατασκευή του ομώνυμου νοσοκομείου στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης.

Τη μεγάλη θλίψη και τα συλλυπητήρια τους εξέφρασαν ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και όλη η οικογένεια του δήμου. Μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου και κατόπιν πρότασης του δημάρχου το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως και ομόφωνα αποφάσισε να εκφράσει προς την οικογένεια του εκλιπόντος τα ειλικρινή συλλυπητήρια των μελών του και να επιδώσει ως φόρο τιμής, το ψήφισμα στους οικείους του.

«Βαθιά είναι η οδύνη μας για την απώλεια του Λεωνίδα Παπαγεωργίου, ενός ευπατρίδη της Μακεδονίας μας, ενός γνήσιου Έλληνα πατριώτη, που είχα την τύχη  να γνωρίσω από κοντά και να συνεργασθώ μαζί του. Ο εκλιπών ήταν αλληλέγγυος και ευαίσθητος άνθρωπος με πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο και αναγορεύθηκε σε μεγάλο εθνικό ευεργέτη από το ελληνικό κράτος, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τον δήμο Βοΐου, τη Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης και άλλους φορείς. Η ευγενική ψυχή του θα βρει τον παράδεισο, αλλά η απώλεια του είναι δυσαναπλήρωτη σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη και ευγνωμοσύνη» δήλωσε ο κ. Καϊτεζίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ