“Η Περίληψη” του Γιώργου Κυριακόπουλου παρουσιάζεται στον ΙΑΝΟ

“Η Περίληψη” του Γιώργου Κυριακόπουλου παρουσιάζεται στον ΙΑΝΟ

Οι εκδόσεις της Εστίας παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Γιώργου Κυριακόπουλου “Η Περίληψη”, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου (19:30), στο καφέ του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24, τηλ. 210 32 17 917)

Ομιλητές

Οντέτ Βαρών-Βασάρ, Ιστορικός

Θανάσης Θ. Νιάρχος, Συγγραφέας

Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Κριτικός λογοτεχνίας

και ο συγγραφέας

Η είσοδος στον χώρο της παρουσίασης επιτρέπεται μόνο κατόπιν επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης (Covid-19)

Υπόθεση

Σεπτέμβριος 1977. Μια παρέα πρωτοετών φοιτητών της Νομικής, αγόρια και κορίτσια σε ζευγάρια, πηγαίνουν διακοπές στη Σίφνο. Εκεί τους περιμένει ο Αλέξανδρος, ο μεγάλος αδελφός της Σοφίας. Τόποι και χρόνοι πλέκονται, άνθρωποι ιστορούνται με ματιά ανατόμου, η ζωή κυλάει τριάντα χρόνια. Σίφνος, Αθήνα, Οξφόρδη και πάλι Σίφνος. Ο συγγραφέας δίνει άπλετο χώρο στην βιωματική περιγραφή του νησιού, που επανέρχεται συνέχεια στο παρόν σαν στοργική και ξένοιαστη καλοκαιριάτικη ανάμνηση.

Όμως, κάτω από τη γλύκα της μνήμης, ρέει υπόκωφα ένα ορμητικό, ξεχειλισμένο ποτάμι.

 

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και το Λονδίνο. Εργάστηκε αποκλειστικά σε επιχειρήσεις, έχοντας κρατήσει παράλληλα έναν αυστηρά ιδιωτικό του κόσμο, όπου συνυπάρχουν η έρευνα για τη νεώτερη ελληνική κεραμική, η φωτογραφία, το γράψιμο, το φαγητό και το κρασί, οι φίλοι, η πολιτική, η αρχιτεκτονική, η ιστορία, η αρχαιολογία και η Αθήνα.

Η περίληψη είναι το δεύτερο λογοτεχνικό του βιβλίο. Από τις εκδόσεις της Εστίας κυκλοφορεί και η συλλογή διηγημάτων του, “Η τρισεγγονή της Αραπίνας και άλλες ιστορίες” (2017), που τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος, 2018.