Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Οι «Tales from the Box» LIVE στη Ζώγια

Οι LIVE βραδιές επιστρέφουν στον αγαπημένο χώρο της Ζώγια με τους «Tales from the Box» αυτό το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στις 9.30 το βράδυ.

Ένα καλειδοσκόπιο εικόνων, ήχων, αναμνήσεων και βιωμάτων με τον  Θάνο Σταυρίδη και τη Στέλλα Τέμπρελη, να αναμειγνύουν διαφορετικά μεταξύ τους είδη, με μουσικές ιστορίες βγαλμένες μέσα απ’ το κουτί που κουβαλάει ο καθένας μας και συνθέτουν το soundtrack της ζωής του.

Ένα ακορντεόν κι ένα βιολοντσέλο, δύο όργανα που είναι πολύ κοντά στην ανθρώπινη, δύο εξαιρετικοί καλλιτέχνες που τους αρέσει να παίζουν πολλά είδη μουσικής, δημιουργώντας ιστορίες που φέρνουν στο νου κλασικά έργα, παλιό ραδιόφωνο, διεθνή κι ελληνικό κινηματογράφο, από προηγούμενες δεκαετίες μέχρι και σήμερα.

 

Αίθουσα:

“Ζώγια” – Βιβλίο Τσάι και Συμπάθεια, Αλ. Σβώλου 54, Θεσσαλονίκη.

Τηλεφωνικές κρατήσεις: 2310.243.459

Είσοδος 10 ευρώ.

Σάββατο 13 Νοεμβρίου στις 21.30

Ώρα προσέλευσης: 21.00

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Ο Θάνος Σταυρίδης είναι ένας απ’ τους πιο αναγνωρισμένους μουσικούς στον χώρο του ακορντεόν, με συνεργασίες τόσο σε παραστάσεις όσο και στην δισκογραφία με κάποιους απ’ τους μεγαλύτερους και πιο γνωστούς τραγουδιστές, αλλά και συνθέτες και μουσικούς τόσο στην Ελλάδα, όσο και στα Βαλκάνια.
Τον Μάϊο του 2016 κυκλοφόρησε από την Kyklos Records την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Με μια βαλίτσα όνειρα», η οποία περιέχει περιέχει 12 δικές του ορχηστρικές συνθέσεις, στις οποίες παίζουν συνολικά 27 μουσικοί από Ελλάδα και άλλες βαλκανικές χώρες, ενώ σ’ ένα τραγουδάει και η Ματούλα Ζαμάνη. Ο δίσκος έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές στο εξωτερικό, έχοντας airplay σε σταθμούς της Αυστραλίας, της Αργεντινής, αλλά και σ’ όλη την Ευρώπη. Έχει ψηφιστεί μέσα στους 10 καλύτερους δίσκους έθνικ μουσικής στο σταθμό Rutes del so της Βαρκελώνης, ενώ είναι υποψήφιος στην κατηγορία «Μουσικές του κόσμου του» της Ένωσης Γερμανών Κριτικών.

Η Στέλλα Τέμπρελη είναι γεννημένη στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης με ειδίκευση στο βιολοντσέλο, καθώς επίσης και κάτοχος διπλώματος με βαθμό άριστα παμψηφεί. Με συντροφιά το βιολοντσέλο της έχει πραγματοποιήσει πλήθος συναυλιών, έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς μουσικής δωματίου και έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων. Επιπρόσθετα, έχει συμμετάσχει δισκογραφικά και έχει σημειώσει σημαντικές συνεργασίες μεταξύ των οποίων και αυτές με τον Νίκο Κυπουργό, τον Γιώργο Καζαντζή, τον Δημήτρη Μαραμή, τη Λίνα Νικολακοπούλου, τον Θοδωρή Βουτσικάκη, τον Γιάννη Παπαγεωργίου, τη Σοφία Αβραμίδου κ.α. Από το 2015 διδάσκει βιολοντσέλο σε μουσικά σχολεία καθώς και σε ωδεία της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ