Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Τελετή για την επέτειο λήξης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

Στο πλαίσιο της επετείου υπογραφής της ανακωχής και λήξης του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Νοεμβρίου Μνημόσυνο και  κατάθεση στεφάνων στα Συμμαχικά Κοιμητήρια «Ζέιτενλικ», στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Σε κάθε τομέα των Συμμαχικών Κοιμητηρίων κατέθεσαν στεφάνι: ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης κ.  Σταύρος Καλαφάτης, εκπρόσωποι όλων των χωρών των Συμμαχικών Δυνάμεων (Αγγλίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Σερβίας, Ρωσίας), ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας κ. Παρασκευή Πατουλίδου, εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι Δήμαρχοι Παύλου Μελά κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης και Ωραιοκάστρου κ. Παντελής Τσακίρης, εκπρόσωποι του Δημάρχου Νεαπόλεως – Συκεών και Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής κατάθεσης στεφάνων σε κάθε έναν από τους Τομείς των Συμμάχων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και αμέσως μετά τη λήξη της η μπάντα του Γ΄ Σώματος Στρατού ανέκρουσε τον Εθνικό Ύμνο της αντίστοιχης Χώρας και ακολούθως τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ