Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Θετικός ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στις διεκδικήσεις του Δήμου Καλαμαριάς

Ταξίδι “αστραπή” στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, προκειμένου να συναντηθεί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και να προωθήσει το θέμα της διεκδίκησης του Δήμου των 20,5 στρεμμάτων στο Κόδρα, από τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη ΑΟΟΑ και των 5 στρεμμάτων στο πάρκο Κερασούντος, από το Τ.ΕΘ.Α.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα του κ. Δαρδαμανέλη και εμφανίστηκε θετικός στο αίτημα του Δημάρχου, καθώς πρόκειται για χώρους πρασίνου, ζωτικής σημασίας για την περιοχή.

Με την παραχώρηση των περίπου 20 στρεμμάτων που βρίσκονται  στο Καραμπουρνάκι και  θα ενσωματωθούν στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα, ο Δήμος Καλαμαριάς θα έχει τη δυνατότητα να τα αξιοποιήσει, δημιουργώντας ένα μητροπολιτικό πάρκο, με χώρους πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής.

Οι δύο άντρες στη συζήτηση, που διήρκεσε περίπου μία ώρα, αναφέρθηκαν στους τρόπους που μπορεί να γίνει η παραχώρηση των στρεμμάτων στον Δήμο Καλαμαριάς, αλλά και η,από πλευράς του Δήμου, απόδοση χρήσης αμιγούς κατοικίας, ενός οικοπέδου του ΤΕΘΑ.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα προχωρήσει το αίτημά μας κι επιτέλους θα υπάρξει η πολιτιστική και πολιτισμική αναβάθμιση, τόσο του Δήμου Καλαμαριάς, όσο και της ευρύτερης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, καθώς τέτοιοι χώροι εκλείπουν από την περιοχή μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ