Ποδηλατική Καθιστική Διαμαρτυρία στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ποδηλατική Καθιστική Διαμαρτυρία στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ανοικτή Ποδηλατική καθιστική διαμαρτυρία και Παρέμβαση στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης με θέμα το Κυκλοφοριακό, σήμερα  Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, ώρα 18.00′, διοργανώνει η κίνηση Gymnosophy. Όπως αναφέρει στο κάλεσμα της:

fb εκδήλωση https://www.facebook.com/events/874613299917666

Απαιτούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφισθεί:

◘ Η ανακήρυξη του 2022 ως έτος Αστικής Ποδηλασίας και να δοθεί ο μέγιστος προϋπολογισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια, τα αρμόδια Υπουργεία, και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε Ποδηλατικές Υποδομές.

◘ Η κατασκευή ως Ασφαλές Δίκτυο Ποδηλατόδρομων* το ήδη ολοκληρωμένο σχέδιο ~80χλμ στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Urbact III, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις μας εδώ:
https://www.gymnosophy.gr/urbact-iii-proposals/

◘ 30χλμ/ω προκαθορισμένο όριο ταχύτητας σε όλους τους δρόμους της πόλης, εκτός των Λεωφόρων που θα παραμείνει στα 50χλμ/ω.  https://www.gymnosophy.gr/30kmh-orio-sign/

* βασική προϋπόθεση για την ασφάλεια είναι να κατασκευαστεί με διάδρομους ποδηλάτων αποκλειστικής κίνησης, διπλής κατεύθυνσης, ασφαλτοστρωμένων, διαχωρισμένους με νησίδα ή κράσπεδο, και φυσικά εμπόδια για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης και κίνησης μηχανοκίνητων οχημάτων σε αυτούς.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ:
https://actionnetwork.org/petitions/safe-cycling-network-now

Περισσότερα αιτήματα και πληροφορίες για το ποδήλατο εδώ:
https://www.gymnosophy.gr/cycling/

Το κάλεσμα είναι ανοιχτό και για άλλες συλλογικότητες.

άρθρο: https://www.gymnosophy.gr/podhlatikh-kathistikh-diamartyria/