Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ενθρόνιση Μητροπολίτου Λαγκαδά Πλάτωνος

Λαμπρή για την πόλη του Λαγκαδά και για την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, ήταν η Ημέρα του Σαββάτου 13 Νοεμβρίου, αφού έλαβε χώρα η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Σεβασμιωτάτου κ. Πλάτωνα.

Μετά τον αιφνίδιο και άδικο χαμό του Μητροπολίτη κυρού Ιωάννου, που άφησε το στίγμα του στην περιφερειακή Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης, η Μητρόπολη έχει από σήμερα πλέον τον Πατέρα της, τον Μητροπολίτη κ. Πλάτωνα, που καλείται να συνεχίσει το πολυσχιδές έργο του μακαριστού Ιωάννου.

Έξω από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, τον νέο Ποιμενάρχη περίμενε ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος μαζί με τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Ταχματζίδη, και συνοδεία των Πατέρων της τοπικής Εκκλησίας η πομπή οδηγήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελετή της Ενθρονίσεως πραγματοποιήθηκε με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας, κατά της εξαπλώσεως του κορωνοϊού.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο Τοποτηρητής Σεβ. κ. Θεολόγος, οι οποίοι και εκφώνησαν τις σχετικές ομιλίες.

Στην απλή και σεμνή τελετή αλλά μέσα σε έντονο συγκινισιακό κλίμα παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Μετρών κ. Δημήτριος, Βεροίας κ. Παντελεήμων, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός,  Σύρου κ. Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας,  Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Κίτρους κ. Γεώργιος, Κρήνης κ. Ιουστίνος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος,  Φθιώτιδος κ. Συμεών και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος,  ο Σεβ. Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ο Θεοφ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Να αναφερθεί ότι εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου μίλησε ο Α’ Γραμματέας Αρχιμ. Δωρόθεος Πάπαρης.

Εκ μέρους των αρχών του τόπου και του Νομού χαιρέτησαν ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.

Επίσης εκ μέρους του Ιερού Κλήρου τον νέο Ποιμενάρχη κ. Πλάτωνα, καλωσόρισε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου π. Ευσέβιος Σπουργίτης.

πηγή: Χρήστος Καναρόπουλος, romfea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ