Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Παρουσίαση βιβλίου «Θάλαμος 312» της Αντωνίας Παπαδάκη στη Ζώγια

Το καφέ Ζώγια, οι εκδόσεις Εντύποις και η Αντωνία Παπαδάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Θάλαμος 312», στη “Ζώγια” – Βιβλίο Τσάι και Συμπάθεια (Αλ. Σβώλου 54, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310.243.459), την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, 6.30 μ.μ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Ευγενία Δανιηλίδου, φιλόλογος, Διδάκτορας Παιδαγωγικής και Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων
  • Αντωνία Παπαδάκη, συγγραφέας του βιβλίου
  • Γιάννης Κρανιάς, εκδόσεις Εντύποις

 

«Θάλαμος 312»

Η ερωτική σχέση της Μυρτώς με τον Παύλο, που με το χρόνο γίνεται εκρηκτική και νοσηρή, θα οδηγήσει σε ένα τροχαίο ατύχημα. Η μεταφορά της Μυρτώς στο νοσοκομείο και ο πολυήμερος εγκλεισμός της στο θάλαμο 312 της χειρουργικής θα δώσει την ευκαιρία σε τέσσερεις γυναίκες, που νοσηλεύονται τυχαία στον ίδιο θάλαμο, να μοιραστούν τις σκέψεις τους και να προβούν σε προσωπικές εξομολογήσεις για ανείπωτα πάθη. Μέσα από τις συζητήσεις τους για τον έρωτα, το θάνατο και τη φιλία, αποκαλύπτονται μυστικά από την προσωπική τους ζωή και ταυτόχρονα αναδεικνύονται διαφορετικές στάσεις και συμπεριφορές των γυναικών απέναντι σε βασικά θέματα της ζωής, ενώ ο «τυχαίος» εγκλεισμός θα αποβεί μοιραίος για τους ήρωες.

 Αντωνία Παπαδάκη

Η συγγραφέας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη,  είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., διδάκτωρ Αρχαιολογίας και διδάκτωρ Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της ίδιας σχολής. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε πολλά συνέδρια και σεμινάρια, ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε πρακτικά συνεδρίων και φιλολογικά περιοδικά. Ασχολείται ιδιαίτερα με την Τοπική Ιστορία, τη διδακτική της Ιστορίας και την κριτική προσέγγιση των ιστορικών πηγών. Από το 1988 υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και από το 2003 έως το 2019 ως Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων.

*Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα αποφυγής της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ