Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Δυναμική δράση από το σωματείο “Μονοπάτια και Στόχοι” για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Ισχυρό μύνημα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών έστειλε το σωματείο “Μονοπάτια και Στόχοι” με την ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποίησε στο στολισμένο Χριστουγεννιάτικα καφέ Boulevard (Παπανικολάου 60, Πεύκα), το βράδυ της Κυριακής 21 Νοεμβρίου, δηλώνοντας ηχηρά την συμμετοχή του στις δράσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών, εν όψει της σημερινής Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου).
Καταξιωμένες γυναίκες και διακεκριμένοι άνδρες έδωσαν το παρόν, δημιουργώντας μια αλυσίδα συμπαράστασης στις κακοποιημένες γυναίκες και αντίδρασης απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Η πρόεδρος του σωματείου κ. Ειρήνη Μαρία Παπαδάκη, στον χαιρετισμό της, διάβασε ένα υπέροχο κείμενο σχετικά με την πατριαρχία και πέρασε το μήνυμα ότι τα αγόρια πρέπει να μεγαλώνουν με αγάπη και σεβασμό στο γυναικείο φύλο.Όπως τόνισε, αυτή η ευγενής συμπεριφορά εξαρτάται από τις αρχές που παίρνουν τόσο από την οικογένεια όσο και από το σχολείο!

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η αστυνόμος Β’ κ. Ασημίνα Γκοντόλια, από την κεντρική διοίκηση της Ελληνικής Αστυνομίας, εξειδικευμένη στην έμφυλη βία με σημαντικό λόγο και ακολούθησε η κοινωνική λειτουργός κ. Ελένη Χράπα από τη ΧΕΝ, Παγκόσμια Γυναικεία Εθελοντική Οργάνωση, στην οποία μπορεί να απευθυνθεί ο καθένας και να λάβει εθελοντική βοήθεια.Τη νομική πλευρά του θέματος ανέλυσε ο εθελοντής νομικός σύμβουλος του σωματείου “Μονοπάτια και Στόχοι” κ. Θεόφιλος Κωνσταντινίδης,
Την δράση χαιρέτισαν η αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης κ. Γερακίνα Μπισμπινά. η οποία μίλησε για την γυναικοκτονία, η αντιδήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και πρόεδρος του συλλόγου “Λύσε τη Σιωπή” κ. Ανατολή Κωνσταντινίδου, η δημοσιογράφος του Εuro κ. Μαρία Ιακωβάκη και τέλος η γ.γ από το “άλμα ζωής” κ.  Ανδρομάχη Αθηναίου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση, κατά την οποία, απαντήθηκαν τα ερωτήματα που έθεσαν παρεβρισκόμενοι.
Οι σύλλογοι που στήριξαν την έκδηλωση: Ο “Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου” με την πρόεδρό του κ. Μαρία Μπέτζιου, το “Συνυπάρχω” από το Ωραιόκαστρο με την κ.  Σοφία Αργυροπούλου, το 4ο δημοτικό σχολείο Πεύκων με την διευθύντρια κ. Αηδονά και την καθηγήτρια Αγγλικών κ. Σωτηρία Παπαδοπούλου, ο σύλλογος γυναικών “Η Αρίστη” με την κ. Ιακωβάκη, η ΑΕΣ Μετεώρων μπάσκετ με τον προπονητή κ.  Νεκτάριο Καραγιαννίδη, ο διοικητής της ΕΛΑΣ του δήμου Νεάπολης-Συκεών κ. Γιώργος Τσαντάκης, οι δημοτικοί συμβούλοι Ιωάννα Ίτσιου, Τζένη Ευθυμιάδου και Βασίλης Πολυτσίνος, η κ. Κατερίνα Κατουρτζίδου, υπεύθυνη επικοινωνίας του σωματείου “Μονοπάτια και Στόχοι” ,το Βoulevard με τους ιδιοκτήτες του  Στάθη Καραμπουρνιώτη και Νίκο Ντόλα, που  έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο με την θερμή φιλοξενία τους.
“Εκτός από τους παραπάνω, ευχαριστούμε και όλους όσοι παραβρέθηκαν και μας στήριξαν. Το μύνημα πέρασε. Οι γυναίκες απάντησαν”, τόνισε η κ. Ειρήνη Μαρία Παπαδάκη.
Πανελλήνιος αριθμός βοήθειας: 15900.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ