Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

“Τα Χριστούγεννα της οξιάς” στην 18η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Την ευκαιρία να ακούσουν τη συγγραφέα Ελίνα Μαρμαρίδου να απαγγέλει αποσπάσματα από το παιδικό – και όχι μόνο- καινούργιο βιβλίο της “Τα Χριστούγεννα της Οξιάς” (εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία, εικονογράφηση Βασιλική Τσανάκη), γεμάτο πνευματικά μηνύματα με ποιητική, παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα και που διαβάζεται εξίσου απολαυστικά, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και από μεγαλύτερες ηλικίες, είχαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου στην παιδική γωνιά της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (Περίπτερο 13). Τη συγγραφέα συνόδευε μουσικά ο Νικόλας Καραγκούνης, με την κιθάρα του.

Εκτός αυτού, η κ. Μαρμαρίδου και ο κ. Καραγκούνης απέδωσαν μουσικά και το παραμύθι της ίδιας “Ο λαγός με τα βελανίδια” που επίσης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία(εικονογράφηση: Μαρία Σηφάκη).

Η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε και προβάλλεται στο youtube.

Τα Χριστούγεννα της οξιάς

Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι, και όχι μόνο. Μια ιστορία επίκαιρη για κάθε εποχή του χρόνου, με οικολογική συνείδηση και μηνύματα αγάπης, αφιερωμένη στη Φύση και την προστασία της, την υγεία και ισορροπία, την ελπίδα, την αγάπη, την αλληλοβοήθεια, τη συνεργασία, τη χαρά της καρδιάς, τη χαρά της προσφοράς.

Εικονογράφηση: Βασιλική Τσανάκη

Ο λαγός με τα βελανίδια

Μια τρυφερή ιστορία σε έμμετρο λόγο για την ευγένεια ψυχής, την αγάπη, τη φιλία, τη συνεργασία, την όρεξη για ζωή, τον διάλογο, την ταπείνωση, την προσφορά, την αλληλεγγύη, την ευγνωμοσύνη.

Εικονογράφηση: Μαρία Σηφάκη

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ