Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

5η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ.

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 (9.00 πμ – 4.00 μμ) και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 (9.00 πμ – 2.00 μμ) θα πραγματοποιηθεί Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ., αφιερωμένη στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Πηγή Ζωής» που προσφέρει αίμα σε ανθρώπους που πάσχουν από θαλασσαιμία  (μεσογειακή αναιμία).

Παράλληλα, στο φουαγιέ του ιστορικού κτηρίου της Χ.Α.Ν.Θ. θα φιλοξενηθεί  Έκθεση Ζωγραφικής  με τίτλο «Ελπίδα-Ζωή», προσφέροντας στους αιμοδότες  μια ευχάριστη και αισιόδοξη εμπειρία. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες ΒέταΜουζακίτη, Γιώργος Λένης, Λίτσα Μάγκου Καραχάλιου, Λουκία Ορφανού, Μαρία Λουμπούρδη, Μαρίνα Στάθη, Ματίνα Σιώκη, Πηνελόπη Καπετανούδη,Σοφία Φουντουλάκη, Στέλλα Χαβιαροπούλου-StellaCaviart.

Την 5ηΕθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ. συνδιοργανώνουν οι κοινωνικοί φορείς: Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ),Όλοι Μαζί Μπορούμε, Χ.Α.Ν.Θ., Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Γυναίκες Χωρίς Σύνορα, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Αχτίδα, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Bloode, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ,  RED-Y.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Κέντρου Αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ, του Κέντρου Αιμοδοσίας ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». O Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ μέσω της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, στα 6 χρόνια της λειτουργίας της έχει επιτύχει να εγγράψει στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο περισσότερους από 120.000 νέους εθελοντές δότες, από τους οποίους 130 έχουν βρεθεί συμβατοί και έχουν δώσει μόσχευμα σε ισάριθμους ασθενείς. Όμως ο στόχος, που είναι να καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες των Ελλήνων, και όχι μόνο, ασθενών, παιδιών και ενηλίκων σε μοσχεύματα, χρειάζεται ακόμα πολύ δρόμο για να επιτευχθεί. Γι’ αυτό, η προσπάθεια της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά και συνεχώς εντείνεται. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης μέλη του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους και θα καταγράφουν τους εθελοντές αιμοδότες που θέλουν να γίνουν και εθελοντές δότες  μυελού των οστών.

Η 5η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ. γίνεταιστο πλαίσιο του κοινού προγράμματος Χ.Α.Ν.Θ. και ΤΙΤΑΝ «ΜΕΤΡΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ – ΜΕΤΡΑΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ», που έχει στόχο την υλοποίηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της Χ.Α.Ν.Θ.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίαςτου Δήμου Θεσσαλονίκης και των Δήμων Πυλαίας – Χορτιάτη και Καλαμαριάς.

 

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:  https://forms.gle/1E64GZTbPy9ewcYQ9

 

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Τομέα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς (Άνθρωπος & Κοινωνία) της Χ.Α.Ν.Θ.

Τηλ. Επικ.: 231 600 1000 εσωτ. 841, 842 &845

Email: a.tzoni@ymca.gr&socialaction@ymca.gr

Δείτε περισσότερα:https://ymca.gr/5i-ethelontiki-emodosia-stin-ch-a-n-th-3-4-dekemvriou-2021/

Facebookevent: 5η Εθελοντική Αιμοδοσία στη ΧΑΝΘ 3 & 4 Δεκεμβρίου 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ