Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Άναψε στον δήμο Βόλβης η φλόγα του Φυσικού Αερίου

Η χθεσινή χειμωνιάτικη νύχτα στον Σταυρό, φωτίστηκε από τη φλόγα που άναψε με φυσικό αέριο, σε μια ιστορική στιγμή για τον δήμο Βόλβης. Το συμβολικό άναμμα της φλόγας του φυσικού αερίου την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021, στον χώρο μπροστά στο Δημαρχείο Σταυρού (Κτήριο ΚΑΠΗ), έγινε παρουσία του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα και στελεχών του δήμου Βόλβης, καθώς και του διευθυντή Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Μιχάλη Στεργιόπουλο μαζί με το επιτελείο του.

Η έλευση του φυσικού αερίου στον δήμο Βόλβης, αφενός ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, αφετέρου ολοκληρώνει την τροφοδοσία όλων των δήμων της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης με το οικολογικό καύσιμο.

Ο δήμαρχος Βόλβης επισήμανε ότι πρόκειται για ένα όνειρο που γίνεται πράξη, έπειτα από σκληρή και συστηματική δουλειά.

«Ο στόχος που βάλαμε», τόνισε ο κ. Λιάμας, «να φέρουμε το φυσικό αέριο στον δήμο μας, που βρισκόταν έξω από το κεντρικό δίκτυο διανομής, έγινε πραγματικότητα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό και ιδιαίτερα την ΕΔΑ ΘΕΣΣ που εργάστηκε γρήγορα και με μεθοδικότητα ολοκληρώνοντας τάχιστα, εντός του 2021, τις απαιτούμενες εργασίες. Μετά από τον Σταυρό, αναμένουμε ήδη την έγκριση της ΡΑΕ για την επέκταση του δικτύου και στις περιοχές της Ασπροβάλτας και των Νέων Βρασνών. Συνεχίζουμε μαζί με άλλες ενέργειες, στο να μετατρέψουμε ενεργειακά «πράσινο» τον δήμο μας, αποδεικνύοντας πως ο σεβασμός στο περιβάλλον αποτελεί βασική μας προτεραιότητα».

Σημειώνεται, ότι ο εφοδιασμός δημοτικών κτιρίων, κατοικιών και επιχειρήσεων στον Σταυρό, θα είναι εφικτός με την μέθοδο του συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), και μέσω του αγωγού και των επιμέρους δικτύων διανομής, τα οποία θα συνδέονται με τον σταθμό συμπιεσμένου αερίου που έχει εγκατασταθεί στον δήμο Βόλβης.

Ήδη έχει συνδεθεί ένα δημοτικό ακίνητο και περίπου τριάντα ιδιώτες, ενώ ισχύει η προσφορά της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ότι όσοι συνδεθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου δεν θα καταβάλλουν τέλη σύνδεσης, ενώ επίκειται η διανομή φυσικού αερίου και στις περιοχές της Ασπροβάλτας και των Νέων Βρασνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ