Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιακή Καταστροφή οργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο μαθητικής έκθεσης με βράβευση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων τις οποίες προετοιμάζει ο Δήμος για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

“Βασικοί στόχοι της έκθεσης με τίτλο ‘Μικρασία: 100 χρόνια μνήμης’ είναι η πληροφόρηση, η επαναγνωριμία με την ιστορία, η ευαισθητοποίηση, ο προβληματισμός και η ενεργοποίηση των μαθητών σχετικά με την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή καθώς και η προώθηση και η άνθηση του καλλιτεχνικού διαλόγου στη σχολική και τοπική κοινωνία και η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και των δημιουργικών ικανοτήτων των μαθητών”, ανέφερε σχετικά η Αντιδήμαρχος Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού Στεφανία Τανιμανίδου.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει το Αυτοτελές Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Απόδημου Ελληνισμού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Παιδείας και το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων καθώς και σε μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων των Γυμνασίων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά καλούνται να εκφραστούν δημιουργικά και μέσα από τα εικαστικά τους έργα να αποτυπώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η δήλωση συμμετοχής από μέρους των μαθητών που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό θα γίνεται στον διευθυντή κάθε σχολείου. Στη συνέχεια, κάθε σχολείο θα επιλέξει τις τρεις καλύτερες ζωγραφιές, οι οποίες και θα παρουσιαστούν στην έκθεση, που θα διοργανωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ