Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
13.5 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img

Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Επταλόφου

Με μια εντυπωσιακή τελετή με πυροτεχνήματα, μουσική, μπαλαρίνες, ξωτικά, live συναυλία και γιορτινή διάθεση πραγματοποιήθηκε  το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Επταλόφου. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο άναψε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου συνοδευόμενος από μικρά παιδιά ντυμένα αγγελάκια.

Ο Δήμαρχος σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το πανέμορφο και λαμπερό Χριστουγεννιάτικο δένδρο με τα φώτα του κατάφερε να «ανάψει» τη διάθεση αλλά και την προσμονή μας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Εύχομαι σε όλους τους συμπολίτες και συνανθρώπους μας το υπέρλαμπρο φως του, να μας οδηγεί και να μας πλημμυρίσει ομορφιά, ελπίδα, θαλπωρή και η αγάπη. Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και ένα ελπιδοφόρο και ευτυχισμένο νέο έτος».

Στη συνέχεια αυτής της γιορτινής και λαμπερής στιγμής τέσσερις μπαλαρίνες από το εφηβικό τμήμα μπαλέτου του Δήμου μας, χόρεψαν ένα μικρό απόσπασμα από το κλασικό έργο του Τσαϊκόφσκι «Ο Καρυοθραύστης». Ακολούθως τα παιδιά από τα ΚΔΑΠ και από τις σχολές χορού DANCE mania Studio και του T.K. Dance Studio εντυπωσίασαν το κοινό με τις χορευτικές φιγούρες τους, ενώ δεν έλειψαν από αυτή τη λαμπερή ημέρα το μαγευτικό κουαρτέτο σαξοφώνων WAPANGO SAXOPHONE ASSEMBLE με υπέροχες τζαζ μελωδίες  από τον  Χάρη Καπετανάκη και τους συνεργάτες του.

Συναυλίες  και δρώμενα πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον άξονα της πλατείας. Συγκεκριμένα:

Στη συμβολή των Βενιζέλου – Πανταζοπούλου ταξιδέψαμε με το πρόγραμμα Ποντιακής μουσικής και τον Αχιλλέα Βασιλειάδη, ενώ λίγα μέτρα μακριά ο  υπέροχος Δημήτρης Τριχάκης μας διασκέδασε με ένα όμορφο Κρητικό πρόγραμμα. Κατά μήκος του δρόμου σκανδαλιάρικα ξωτικά διασκέδασαν τα παιδιά με διάφορα παιχνίδια και τραγούδια ενώ το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων απασχόλησε ευχάριστα τα παιδιά με χριστουγεννιάτικες κατασκευές .

Στη οδό Χαλκίδη στο ύψος της οδού Χρ. Κανάκη η Γεωργία Μαρνέλλου με  την ορχήστρα της μας χάρισαν ένα υπέροχο λαϊκό μουσικό πρόγραμμα, ενώ λίγα μέτρα μακριά ο Παναγιώτης Παπαχατζής με την παρέα του  ξεσήκωσε το κοινό με μουσική latin, μπαλάντες και ακουστική μουσική. Τα σκανδαλιάρικα ξωτικά απασχόλησαν με τις πρωτότυπες ξωτικοδοκιμασίες σαπουνόφουσκες και παιχνίδια τους μικρούς φίλους μας. Επίσης μαθητές του τμήματος Βρεφονηπιοκόμων του ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων συμμετείχαν με κατασκευές χριστουγεννιάτικων στολιδιών και με μπαζάρ για την ενίσχυση του παιδικού χωριού Φιλύρου.

Στην οδό Βενιζέλου στο ύψος της οδού Π. Γρηγορίου, η Kimolias Band με τον Παναγιώτη Πεκερίδη μας διασκέδασαν με μουσικό ελαφρο-λαϊκό πρόγραμμα. Ενώ λίγα μέτρα μακριά οι ΚΑΤΙΦΕ με τον Κώστα Γιακουσίδη μας ταξίδεψαν στον κόσμο του ρεμπέτικου τραγουδιού. Οι εθελοντές της Αντιδημαρχίας Εθελοντών και Νέας Γενιάς του Δήμου απασχόλησαν τους μικρούς μας φίλους με διάφορες ενδιαφέρουσες και γιορτινές δραστηριότητες. Τέλος οι ξυλοπόδαροι  με τα ξωτικά διασκέδασαν τα παιδιά με παιχνίδια  χαρίζοντας  απλόχερα γέλιο και χαρά.

Στην συμβολή των οδών Μ. Αλεξάνδρου – Φιλιππουπόλεως, ο Ιωάννης και η Μαρίνα με Ροκ διάθεση και οι μοναδικοί Souled Out σε ρυθμούς Swing μας ξεσήκωσαν  ακόμη πιο πολύ. Παράλληλα στελέχη της Δημοτικής βιβλιοθήκης απασχόλησαν με διάφορες χριστουγεννιάτικες κατασκευές και σκανδαλιάρες ξωτικούλες ήταν εκεί για όλους τους μικρούς μας φίλους. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και το Followgreen για να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς μας φίλους σε θέματα ανακύκλωσης, μέσα από διαδραστικά αθλητικά παιχνίδια σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου μας. Οι Ακαδημίες μπάσκετ του Δήμου μας συμμετείχε ενεργά στο αθλητικό παιχνίδι και μοίρασαν δωράκια στα παιδιά που έπαιξαν μαζί τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ