Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Σε ενάμιση χρόνο θα είναι έτοιμο το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Γούναρη

Σε περίπου ενάμιση χρόνο από σήμερα θα είναι έτοιμο το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Γούναρη – Open Mall Galerius στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων που θα γίνουν για την ανάπλαση της περιοχής και τη δημιουργία του Ανοικτού Εμπορικού Κέντρου, παρουσίασαν το μεσημέρι της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου, στη συμβολή της οδού Δημητρίου Γούναρη με την πλατεία Ναυαρίνου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μαζί με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελή Φιλιππίδη, κατά την διάρκεια ενακτήριας εκδήλωσης.

«Δίπλα στα αρχαία, στα μνημεία υπάρχει αγορά που πρέπει να την τονώσουμε. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος σε αυτό το κομμάτι της πόλης. Αυτή είναι μια κοινή προσπάθεια με τον Εμπορικό Σύλλογο που στέκεται δίπλα σε κάθε προσπάθεια», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας και πρόσθεσε ότι σε λίγο καιρό η περιοχή θα μετατραπεί σε εργοτάξιο. «Θα έχουμε καινούρια εικόνα, περισσότερο φωτισμό, μεγαλύτερη παιδική χαρά, καλύτερα πεζοδρόμια, έξυπνα συστήματα και δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Μέσα στο 2022 το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα είναι πολύ ομορφότερο και πόλος έλξης για όλα τα Βαλκάνια και τον κόσμο», υποστήριξε.

Ο κ. Φιλιππίδης, από την πλευρά του, τόνισε πως «θα δώσουμε μια ώθηση και θα ομορφύνουμε τον χώρο για να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα αυτή η αγορά. Είναι ένα στοίχημα, και ελπίζω να το κερδίσουμε», ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης.

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ

Το ποσό που θα δαπανήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση του Open Mall Gallerius ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Σε αυτή τη φάση έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και έχει ήδη επιλεγεί ο ανάδοχος.

«Τώρα είμαστε στο στάδιο του ελέγχου από τα αρμόδια όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης και φιλοδοξούμε το επόμενο δίμηνο – τρίμηνο να έχουμε υπογράψει με τον εργολάβο. Η κατασκευή θα διαρκέσει 14 μήνες αλλά θα γίνει σταδιακά. Η εικόνα στην περιοχή θα αλλάξει ριζικά τον επόμενο ενάμιση χρόνο», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Εφραίμ Κυριζίδης.

Το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κυριζίδης, από την οδό Εγνατία έως και την Τσιμισκή πρόκειται να αλλάξουν τα πλακόστρωτα. Ο φωτισμός θα είναι πλέον με λάμπες led και θα αλλάξει ριζικά ο περιβάλλοντας χώρος. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία και με άδεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων και του ΚΑΣ τρέχει και δεύτερο πρόγραμμα Ανοικτού Κέντρου στο κέντρο της πόλης για το Καπάνι. Στόχος της διοίκησης είναι η αλλαγή της συνολικής εικόνας του κέντρου της πόλης.

Ο πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βενιαμίν Καρακωνστάνογλου, σημείωσε πως η περιφέρεια θα στηρίξει ιδίως από το καλοκαίρι και μετά την όλη προσπάθεια. «Σύντομα θα έχουμε διαθέσιμο το νέο ΕΣΠΑ. Για την κεντρική Μακεδονία θα έχουμε 1,4 δις ευρώ έργα. Η Θεσσαλονίκη γίνεται ένας προορισμός για όλον τον χρόνο», ανέφερε.

Η λειτουργία του Open Mall Galerius στοχεύει στη δημιουργία ενός ανανεωμένου, αναβαθμισμένου αισθητικά περιβάλλοντος χώρου, ανταγωνιστικού των περιφερειακών εμπορικών κέντρων. Η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό αναμένεται να ενισχύσουν την ελκυστικότητα της περιοχής, δίνοντας νέα πνοή στην επιχειρηματική, οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα εντός των ορίων της.

Η έναρξη λειτουργίας του Open Mall Galerius αναμένεται μετά την αλλαγή του χρόνου ενώ, ταυτόχρονα, θα ενεργοποιηθεί το ειδικό site www.emporikosmall.gr, όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερώνονται για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αλλά και η εφαρμογή emporikosmall, την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εγκαταστήσουν δωρεάν στο κινητό τους.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα,εκπρόσωπος του Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR, ο βουλευτής της Ν.Δ κ. Δημήτρης Κούβελας, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών, κ. Μιχάλης Κούπκας, Τεχνικών Έργων, κ. Εφραίμ Κυριζίδης, Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Μαρία Καραγιάννη, Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιώργος Αβαρλής, Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χάρης Αηδονόπουλος, ο κ. Χριστόφορος Εδιάρογλου, ως εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ενώ το παρών έδωσαν επίσης, και πολλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ