Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
17.4 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
spot_img

#PRESS_21 – Στα βιβλιοπωλεία τα διηγήματα για την Επανάσταση και τη Δημοσιογραφία

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία η έκδοση #PRESS_21 – Διηγήματα για την Επανάσταση και τη Δημοσιογραφία, στην οποία περιέχονται τα κείμενα που ετοίμασαν 15 πεζογράφοι από τη Μακεδονία και τη Θράκη, ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση, οι 15 συγγραφείς κλήθηκαν να γράψουν ένα διήγημα που θα έχει σημείο  αναφοράς το συγκεκριμένο γεγονός στο ιστορικό του πλαίσιο ή ως ιστορική ανάμνηση και θα συνδέεται με τη δημοσιογραφία, κατά τον τρόπο που οι ίδιοι θα επέλεγαν. Τα διηγήματα δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα  Μακεδονία της Κυριακής, ένα κάθε εβδομάδα, υπενθυμίζοντας την ισχυρή παράδοση της φιλοξενίας λογοτεχνικών έργων στις σελίδες των εφημερίδων.

Τα κείμενα συγκεντρώνονται σε αυτήν την έκδοση, ώστε να αποκτήσει η πρωτοβουλία διαρκέστερο αποτύπωμα, απηχώντας τη σταθερή επιδίωξη του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, να φωτίζει σημεία συνάντησης της Ιστορίας με τη δημοσιογραφία.

Στον τόμο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Επίκεντρο, συμμετέχουν με κείμενά τους: Διαμαντής Αξιώτης, Κυριάκος Γιαλένιος, Γιώργος Γκόζης, Αλεξάνδρα Δεληγιώργη, Ισίδωρος Ζουργός, Πάνος Θεοδωρίδης, Κατερίνα Καριζώνη, Δώρα Κασκάλη, Θωμάς Κοροβίνης, Ηλίας Κουτσούκος, Σωτηρία Μαραγκοζάκη, Σάκης Σερέφας, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Βάσια Τζανακάρη, Κοσμάς Χαρπαντίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ