Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
12.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img

Τα παιδιά από τον “Φάρο του Κόσμου” στην Όπερα Κουκλοθεάτρου «Απόλλων και Υάκινθος»

Τα παιδιά του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Φάρος του Κόσμου» ήταν  καλεσμένοι του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στην πρεμιέρα της όπερας κουκλοθεάτρου του W. A. Mozart με τίτλο «Απόλλων και Υάκινθος», η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

 

Με τη συνοδεία του Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Λουκατάρη περίπου 50 παιδιά είχαν την ευκαιρία να εντρυφήσουν στον κόσμο της όπερας παρακολουθώντας μια παράσταση που υμνεί τις αξίες της φιλίας και της αγάπης, συνθέτοντας τον πυρήνα ενός συναρπαστικού καλλιτεχνικού εγχειρήματος που προσφέρεται για όλη την οικογένεια.

 

Ο «Φάρος του Κόσμου» είναι ένας χώρος προστασίας και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, εφήβων και νέων του Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης που ίδρυσε ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Λουκατάρης και λειτουργεί από το 2004 μέχρι σήμερα αποκλειστικά με τη στήριξη εθελοντών και χορηγών. Για τις ποικίλες δράσεις του εφαρμόζει πρωτοπόρες πρακτικές, που στοχεύουν  στην εκπαιδευτική και κοινωνική ένταξη, τη νόμιμη επαγγελματική αποκατάσταση, την βελτίωση της υγείας με τους ομαδικούς εμβολιασμούς ανασφάλιστων παιδιών και την προαγωγή της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας στον Δενδροπόταμο, που είναι το μεγαλύτεροghetto Ρομά στη Β. Ελλάδα.

 

“Όλοι όσοι έχουμε τη χαρά να γνωρίζουμε τον πατέρα Αθηναγόρα και το πολυεπίπεδο έργο που προσφέρει, οφείλουμε να στεκόμαστε αδιάκοπα στο πλευρό του”, τόνισε ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Βασίλης Γάκης υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα που υλοποιεί, περίπου 50 παιδιά από το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων του Φάρου προκειμένου να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της όπερας κουκλοθεάτρου του W. A. Mozart “Απόλλων και Υάκινθος”. Όπως επισήμανε ο κ. Γάκης: «Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ηθικής και συμβολικής σημασίας, διότι πολιτισμός σημαίνει αγάπη, συμπαράσταση και αλληλεπίδραση.  Όπως ο “Φάρος του Κόσμου” φωτίζει τις ψυχές των παιδιών που αγκαλιάζει, έτσι και ο Οργανισμός μας φωτίζει με ανάλογες πρωτοβουλίες έναν κόσμο δίχως διακρίσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς, παρέχοντας σε όλους τους συνανθρώπους μας το δικαίωμα να ονειρεύονται, να σχεδιάζουν, να χαμογελούν».

 

Από την πλευρά του ο πατέρας  Αθηναγόρας  ευχαρίστησε τον κ. Γάκη για την ευκαιρία που έδωσε στα παιδιά του να απολαύσουν μία φαντασμαγορική παράσταση που προάγει την αισθητική τους  και ταξιδεύει το πνεύμα τους σε κόσμους μαγικούς και ονειρεμένους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ