Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
18.2 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img

Κ. Ζέρβας: Απολύτως ισχυρή η δέσμευση για ανάδειξη της πλατείας Ελευθερίας σε πάρκο μνήμης

Τη δέσμευσή του ότι η πλατεία Ελευθερίας θα αξιοποιηθεί ως πάρκο που θα αναζωογονήσει το πράσινο και το αστικό περιβάλλον και συγχρόνως “θα τιμά τη μνήμη των χιλιάδων Εβραίων συμπολιτών μας που χάθηκαν την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στερώντας από τη Θεσσαλονίκη μας ένα από τα πιο ζωντανά και δημιουργικά κομμάτια του πληθυσμού της” επανέλαβε απόψε (27/12) από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

“Καμία επιλογή μας, κανένα σχέδιο δεν ακυρώνει αυτόν τον χαρακτήρα του ιστορικού αυτού σημείου. Όποιος υποστηρίζει το αντίθετο ενεργεί δολίως και με σκοπιμότητα”, ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας: “Μαθήματα ιστορίας, απόδοσης τιμής και σεβασμού της μνήμης χιλιάδων συμπολιτών δεν θα τα δεχτώ, ειδικά από όσους υπηρετούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες και προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγχυση”.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξήγησε για ακόμη μία φορά ότι η πλατεία Ελευθερίας αποδόθηκε ως πάρκινγκ ενταγμένο στο δημοτικό σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης μόνον προσωρινά, ώστε να αξιοποιηθεί ο ενδιάμεσος χρόνος, μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ παράλληλα με την επιφανειακή διαμόρφωση και ανάδειξη του χώρου σε πάρκο μνήμης και αναψυχής.

Μάλιστα, ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι “δεν αιφνιδιάσαμε κανέναν”, αφού ο σχεδιασμός για τη διπλή αξιοποίηση της πλατείας Ελευθερίας με τη διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων παράλληλα με το πάρκο ήταν γνωστός “από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας”.

φωτό αρχείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ