Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

“Τα Χριστούγεννα του Όλιβερ Τουίστ” στο Θέατρο Φαργκάνη

Η θεατρική παράσταση “Τα Χριστούγεννα του Όλιβερ Τουίστ”, από την παιδική σκηνή του Φώτη Σπύρου,  επιστρέφει για 2 μόνο παραστάσεις την Κυριακή  9/1  στις 11:30 π.μ. & στις 3:00 μ.μ. στο Θέατρο ΦΑΡΓΚΑΝΗ Art (Αγίου Παντελεήμονος 10, (Αρχή Ιασωνίδου, Καμάρα, τηλ. 2310 208 007).

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr/tickets/theater/oliver-touist-k-ntikens/

Η συναρπαστικότερη ιστορία της κλασικής λογοτεχνίας με πρωταγωνιστή τον μικρό Όλιβερ Τουίστ, τον ήρωα των παιδικών μας χρόνων, μας συγκινεί με το θάρρος και την δύναμη να ξεπερνάει τις παγίδες και τις δυσκολίες που συναντάει.

Ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών, είναι παράδειγμα προς μίμηση, για τον τρόπο με τον οποίο διεκδικεί μια καλύτερη ζωή, την ζωή που του αξίζει!

Με οδηγό το φως και την αισιοδοξία, ο Όλιβερ Τουίστ θα κάνει ομορφότερα και αυτά τα Χριστούγεννα!

Μπορεί να μην φαίνεται το χαμόγελο κάτω από τις μάσκες των μικρών μας φίλων, αλλά σίγουρα θα πρέπει να το εξασφαλίσουμε!

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Όλιβερ Τουίστ είναι ένα παιδί που «γεννήθηκε» μια νύχτα έξω από ένα ορφανοτροφείο. Σε ηλικία 9 χρονών αναγκάζεται να εργάζεται, παρ΄ότι υποσιτίζεται. Η απόφασή του να ζητήσει λίγο φαγητό από τον μάγειρα, αποδεικνύεται εξαιρετικά επικίνδυνη για τις συνθήκες της μέχρι τότε ζωής του. Το Συμβούλιο του ορφανοτροφείου αποφασίζει να απομακρύνει τον μικρό «αντάρτη» από το άσυλο. Έτσι ο Όλιβερ «δόθηκε» ως μαθητευόμενος σ’ έναν εργολάβο κηδειών, επιβιώνοντας κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Τελικά, κατορθώνει να δραπετεύσει και να φτάσει στο Λονδίνο, χωρίς στέγη και τροφή, μπλέκει με μια παρέα μικρών κλεφτών – μάγων που τους εκμεταλλεύεται ένας σκληρός ληστής. Μπλεγμένος πια και ο μικρός Όλιβερ στις ληστείες τους, συνειδητοποιεί, πως αν θέλει να ζήσει μια καλύτερη ζωή, θα πρέπει να αναζητήσει την πραγματική οικογένειά του. Η ελπίδα, επιτέλους του χαμογελά και φέρνει στο διάβα του, δύο υπέροχους ανθρώπους, που αποτελούν τον συνδετικό κρίκο του Όλιβερ με την μητέρα και το παρελθόν του.

 

ΤΟ ΕΡΓΟ

Το Όλιβερ Τουίστ είναι το δεύτερο μυθιστόρημα που έγραψε ο Άγγλος μυθιστοριογράφος Κάρολος Ντίκενς. Το έργο εκδόθηκε το 1838 και είναι το πρώτο μυθιστόρημα που γράφτηκε στην αγγλική γλώσσα έχοντας ως πρωταγωνιστή ένα παιδί.

Μέσα από μια άκρως ρεαλιστική διήγηση, ο Κάρολος Ντίκενς σκιαγραφεί τη ζωή των παιδιών της εργατικής τάξης στη Βικτωριανή Αγγλία.

Ο Ντίκενς δήλωσε ότι: “με τις περιπέτειες και τη δυστυχισμένη ζωή του μικρού Όλιβερ, θέλησα ν’ αποδείξω ότι «το πνεύμα του καλού καταφέρνει πάντα να υπερνικά κάθε αντίξοη περίσταση και τελικά να θριαμβεύει».

Η παράστασή , με Χριστουγεννιάτικη διάθεση γιορτής, χαράς και παιχνιδιού «ξανακοιτάζει» με αισιόδοξη ματιά και ευαισθησία την ιστορία του μικρού Όλιβερ Τουίστ και αναδεικνύει τα σημαντικά και τόσο επίκαιρα μηνύματα του Κάρολου Ντίκενς.

Τα Χριστούγεννα του Όλιβερ Τουίστ, είναι μία ποιοτική και υψηλών προδιαγραφών θεατρική πρόταση για τα παιδιά και όλη την οικογένεια. Ταλαντούχοι ηθοποιοί και μια ομάδα έμπειρων συντελεστών, σε συνδυασμό με τα υπέροχα σκηνικά, τις μαγευτικές μουσικές, το magicshow και τα κοστούμια εποχής συνθέτουν ένα εξαιρετικό θεατρικό αποτέλεσμα.

Ταυτότητα Παράστασης:

Κείμενο: Charles Dickens

Μετάφραση: Νίκος Καζαντζάκης

Διασκευή για το θέατρο: Φώτης Σπύρος

Σκηνοθεσία: Νίκος Χρηστίδης

Σκηνικά – Κοστούμια: Νάγια Ζαχαράτου

Μουσική: Παντελής Πέτρου / Κυριάκος Πέτρου

MagicShow: Κώστας Fantastico

video: Παντελής Πέτρου

 Γραφιστικά: Ντίνα Ζαφειρίου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αικατερίνη Τσαντίλη

Τεχνική υποστήριξη: Στέλιος Μπουζιώτης / Αλέξανδρος Μπιλάλης

makeupartist: Μαρία Δράκου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Μαρία Πολυμεροπούλου, Βιβή Μιτσήτσκα, Κωνσταντίνος Πλώτας, Σπύρος Δασκαλάκης.

Παραγωγή: Long Vehicle Productions

Trailer:  Oliver Twist – Θεατρικήπαράσταση

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ