Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Διαμαρτυρία καλλιτεχνών στην Καμάρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι καλλιτέχνες στην πλατεία Καμάρας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Όπως τονίζουν, ο κλάδος τους πλήττεται σοβαρά από τους περιορισμούς ενώ την ίδια ώρα τα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση είναι σχεδόν ανύπαρκτα.

Μάλιστα σε επιστολή του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έκαναν λόγο για στοχοποίηση του Πολιτισμού σχολιάζοντας την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση.

«Εδώ και 12 13 μήνες ζούμε με μια επιδότηση των 534 ευρώ. Ας τα διαιρέσουμε με τη σπασμένη δουλειά η οποία κινείται μεταξύ ολικό μερικό λοκνταουν και απαγορεύσεων», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στο περιθώριο της διαμαρτυρίας ο πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, Δημήτρης Ζερβουδάκης.

Πρόσθεσε πως η μεγάλη πλειοψηφία των καλλιτεχνών μένει εκτός από την αποζημίωση που δίνεται από το Κράτος ενώ εξαπέλυσε τα πυρά του και κατά του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Μιλάμε για 18.000 εργαζόμενους οι οποίοι αυτή τη στιγμή λαμβάνουν την αποζημίωση και ένα πλήθος των 150.000 ατόμων το οποίο μένει εκτός. Μιλάμε για μεγάλη καταστροφή. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ο υπουργός ανάπτυξης και να λέει να αλλάξουμε επάγγελμα. Το συγκεκριμένο επάγγελμα έχει πόνο και μελέτη, δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», σημείωσε ο κ. Ζερβουδάκης.

«Η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει όλους τους ΚΑΔ για όλα τα μαγαζιά που πλήττονται από το κλείσιμο της μουσικής και έτσι περίπου το 60% μένουμε χωρίς κάποιο επίδομα ή κάποια ενίσχυση. Δεν θέλουμε να ζούμε με επιδόματα αλλά αυτή τη στιγμή που δεν μας επιτρέπεται να εργαστούμε πρέπει και εμείς να βρούμε μία λύση για τις οικογένειές μας, κάποια επιδότηση να βγούμε και εμείς σε κάποια στήριξη, έστω από το μητρώο καλλιτεχνών, το οποίο έχει προϋπόθεση με βάση το προηγούμενο έτος να αποζημιώνονται κάποιοι και όχι κάποιοι που εντάσσονται τώρα», δήλωσε από την πλευρά του ο dj Αναστάσιος Πυλαρινός και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα στήριξης.

Τη στήριξη τους στην κινητοποίηση των καλλιτεχνών εξέφρασαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης και Κυριακή Μάλαμα.

«Αυτό που βλέπουμε σήμερα στην Καμάρα είναι η ωδή στην πολιτική αναισθησία μιας κυβέρνησης που το πιο υγιές κομμάτι σκέψης διανόησης της ψυχής μας και των συναισθημάτων μας το βάζει στο περιθώριο. Είναι ντροπή σήμερα στην Ελλάδα οι καλλιτέχνες οι μουσικοί όλοι όσοι συμμετέχουν στην οργάνωση μιας καλλιτεχνικής εκδήλωσης να τρώνε από συσσίτια την ίδια ώρα που οι απευθείας αναθέσεις αγγίζουν τα 7δις. και οι χορδές της αντοχής αυτών των ανθρώπων έχουν σπάσει» σημείωσε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης.

«Βρισκόμαστε εδώ γιατί θέλουμε να στηρίξουμε την αγώνα των καλλιτεχνών που για τη συγκεκριμένη κυβέρνηση, την κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρούνται ανύπαρκτοι. Είναι απαράδεκτο», δήλωσε μεταξύ άλλων η βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα.

Το «παρών» στη διαμαρτυρία των καλλιτεχνών έδωσαν αρκετά σωματεία του κλάδου αλλά και μαθητές μουσικών σχολείων.

πηγή: thestival.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ