Η κρατική αδιαφορία! – άρθρο του εκδότη Αντώνη Μαλλιάρη

Η κρατική αδιαφορία! – άρθρο του εκδότη Αντώνη Μαλλιάρη

Απών ήταν ο κρατικός μηχανισμός για άλλη μια φορά απέναντι σε μια αναμενόμενη κακοκαιρία, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθεί μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας που εγκλωβίστηκαν περισσότερο από 20 ώρες στους δρόμους, λόγω χιονόπτωσης, και αναζητούσαν μάταια ένα «χέρι βοηθείας» από την Πολιτεία.

Άρθρο του εκδότη Αντώνη Μαλλιάρη

Εκτός από την αμέριστη συμπαράσταση μας σε αυτούς τους ανθρώπους, εκφράζουμε και την αγανάκτηση μας για την απαράδεκτη στάση της διοίκησης, την αδράνεια των αρμόδιων κρατικών φορέων και την αδιαφορία των αρχών.

Ο ελληνικός λαός πληρώνει με τον μόχθο του τις οικονομικές επιβαρύνσεις του κράτους αλλά η πολιτεία δεν ανταποδίδει αυτά που εισπράττει, ώστε να θωρακίσει τους πολίτες, εν προκειμένω, από τα φυσικά φαινόμενα.

Οι πολίτες αφέθηκαν στην τύχη τους, χωρίς καμία ουσιαστική συμπαράσταση, να «παλεύουν» μόνοι στους κλειστούς δρόμους, την ώρα που οι υπεύθυνοι διαβεβαίωναν ότι «ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα», «έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση του νέου κύματος κακοκαιρίας», και όλα αυτά που διατυμπανίζουν με ανακοινώσεις για να καθησυχάσουν το λαό. Δυστυχώς όμως, λίγο αργότερα διαψεύδονται, καθώς φανερώνεται η κυβερνητική έλλειψη ετοιμότητας.

Οργή, αγανάκτηση, πίκρα, απελπισία, είναι μερικά από τα αισθήματα που προκάλεσε για άλλη μια φορά η στάση της κρατικής διοίκησης απέναντι στα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία. Το λυπηρό είναι ότι αυτή η κατάσταση θέλει πολύ αγώνα για να αλλάξει…

Ο ελληνικός λαός, ύστερα και από αυτή την ανοργανωσιά, προβληματίζεται και ανησυχεί κατά πόσο μπορούν οι διοικούντες το κράτος να υποστηρίξουν το «έτοιμοι για όλα» σε κάθε τουρκική απειλή και περιμένει να δει να αποδίδονται ευθύνες και να καταδικάζονται οι αρμόδιοι για το εγκληματικό αυτό φιάσκο σε βάρος του.

Φτάνουν πια τα ευχολόγια και το «μπαλάκι» ευθυνών από τον έναν αρμόδιο φορέα στον άλλον, ώστε να επικρατεί η ατιμωρησία για αυτά τα φαινόμενα.

 

φωτογραφία: tovima.gr