Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

“Frida Κι Άλλο” από τους Fly Theatre στο Θέατρο Αυλαία

Μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με συνεχόμενα sold-out! και περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και παραστάσεις στην Σουηδία, στο φημισμένο Théâtre Marigny στο Παρίσι και στο Sibiu της Ρουμανίας, κατά τη διάρκεια ενός από τα πιο αναγνωρισμένα θεατρικά φεστιβάλ της Ευρώπης…..

Μετά από μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική πορεία και μία σκηνοθεσία στο Εθνικό Θέατρο (La Strada), οι Fly Theatre επιστρέφουν στην Θεσσαλονίκη στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ, με τη συναρπαστική παράσταση «Frida ΚΙ ΑΛΛΟ», που είναι βασισμένη στη ζωή και το έργο της Μεξικανής ζωγράφου Frida Kahlo.

Η πολυμεσική παράσταση Frida ΚΙ ΑΛΛΟ, σε κείμενο Κατερίνας Δαμβόγλου, πραγματεύεται την ιστορία της ζωγράφου, τους φυσικούς περιορισμούς της και τον πόνο που την ώθησαν να δημιουργήσει ένα σύμπαν που κυριαρχείται από κίνηση και πάθος, ενώ και οι αρχές των Fly Theatre αξιοποιούνται ολοκληρωτικά, δηλαδή η προσήλωση στο χώρο, τον ρυθμό, το σώμα καθώς και στο θεατρικό παιχνίδι, δημιουργώντας έτσι ένα απροσδόκητα πρωτότυπο σκηνικό θέαμα.

 

Η παράσταση:

Η Κατερίνα Δαμβόγλου ενσαρκώνει με αριστοτεχνική ερμηνεία, τη Μεξικανή ζωγράφο παρουσιάζοντας τα βιώματα, αλλά και μια πληθώρα συναισθημάτων της εκρηκτικής και ασυμβίβαστης Frida. Ο Robin Beer δημιουργεί θεαματικά, ζωντανά ήχο και εικόνες μέσα από προβολή live video χτίζοντας τον κόσμο γύρω της.

Με τις προβολές καθ΄ όλη τη διάρκεια της παράστασης και το ζωντανό χειροποίητο video, οι Fly Theatre «ζωγραφίζουν» στη σκηνή την προσωπικότητα της Frida Kahlo μέσα από εμβληματικές εικόνες αλλά και μέσα από τους πίνακές της.

 

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο – Επεξεργασία: Κατερίνα Δαμβόγλου

Σκηνοθεσία: Fly Theatre

Δραματουργία: Μιράντα Βατικιώτη

Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Ερμίνα Αποστολάκη

Φώτα – Ήχος – Βίντεο: Robin Beer

Μακιγιάζ: Όλγα Πάτσιου

Photo Credits: Αλίκη Χιωτάκη – Ευαγγελία Θωμάκου

Παραγωγή: Α.Μ.Κ.Ε. «Βασίλης Δαμβόγλου»

Παίζουν: Κατερίνα Δαμβόγλου – Robin Beer

 

Πληροφορίες

www.avlaiatheater.gr

Θέατρο Αυλαία:Τσιμισκή 136,(Πλατεία ΧΑΝΘ)

Τηλέφωνο: 2310 230013

Παραστάσεις: 17-20 Φεβρουαρίου 2022

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Πέμπτη – Κυριακή στις 21.00

Διάρκεια: 75 λεπτά

Εισιτήρια: 15€ γενική είσοδος, 12€ φοιτητικό, ανέργων, 65+, ΑμεΑ

Προπώληση: Ταμείο θεάτρου Αυλαία &viva.gr

Επικοινωνία: Γιάννης Δαλάκας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ