Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2022 προσέγγισε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου το πρωί. Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky, της εταιρείας Viking Cruises, προερχόμενο από το Βόλο.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης καλωσόρισε τους επιβάτες, κυρίως Αμερικανούς και Καναδούς, παρέχοντας πληροφοριακό υλικό, χάρτη της πόλης προστατευτικές μάσκες και δώρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τοπικά προϊόντα.

Λεωφορεία αναχώρησαν από το λιμάνι, προκειμένου οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου να ξεναγηθούν στη Θεσσαλονίκη όσο και σε αρχαιολογικούς προορισμούς και ενδιαφέροντα σημεία γύρω από αυτήν.

Το city tour διάρκειας 4 ωρών, περιλάμβανε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο, τον Άγιο Δημήτριο, τα Κάστρα της Πόλης και το Λευκό Πύργο.

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης λειτουργεί ως homeport, με την πρώτη άφιξη για επιβίβαση και αποβίβαση προγραμματισμένη για το 2022 την Πρωτομαγιά από την πολυβραβευμένη εταιρεία Celestyal Cruises η οποία αποτελεί την κορυφαία επιλογή για κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο. Προερχόμενο από την Αθήνα, θα προσεγγίζει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης κάθε Κυριακή όπου θα πραγματοποιεί επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου δήλωσε: «Ο κοινωνικοοικονομικός αντίκτυπος της κρουαζιέρας στην Θεσσαλονίκη είναι πολύ σημαντικός. Ελάχιστες πόλεις στον κόσμο έχουν το λιμάνι τους, στην καρδιά τους και σε πολύ κοντινές αποστάσεις από μνημεία και αξιοθέατα της Βόρειας Ελλάδας.
Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης επενδύει και υποστηρίζει κάθε ενέργεια που βάζει τη Θεσσαλονίκη σε δυναμική θέση στον χάρτη της κρουαζιέρας και του homeporting».

Η κ. Πατουλίδου συναντήθηκε χθες Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., κ. Αθανάσιο Λιάγκο και την Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, κ. Θεοδώρα Ρήγα (φωτογραφία) προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματα συνεργασίας των δύο φορέων. Υπενθυμίζεται πως ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης είναι ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ