Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
17.4 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
spot_img

Ανοίγει το Σάββατο το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια

Σε μερική λειτουργία τίθεται από το προσεχές Σάββατο (12/2) το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η εταιρεία «Ορεινός Τουρισμός ΙΚΕ Υπηρεσίες Χιονοδρομικού Κέντρου», που το εκμίσθωσε για τα επόμενα 23 χρόνια, ύστερα από πλειοδοτική διαδικασία που διενήργησε ο δήμος Νάουσας.

Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες του χιονοδρομικού κέντρου θα μπορούν από το προσεχές Σάββατο να χρησιμοποιήσουν τους συρόμενους αναβατήρες Σ1, Σ2, Σ3, αφού θα έχει προηγηθεί η διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων που προβλέπονται από τη νομοθεσία και γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, αλλά και το Lift Bar, στη βάση του αναβατήρα Σ2.

Με το τέλος της φετινής χειμερινής σεζόν, η εταιρεία αναφέρει ότι θα ξεκινήσουν οι απαιτούμενες εργασίες για να επανέλθουν σε πλήρη και αξιόπιστη 12μηνη λειτουργία, όλες οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια.

Το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια βρίσκεται στη δυτική πλευρά του όρους Βέρμιον, σε υψόμετρο 1430-2005 μέτρων, και απέχει 17 χλμ από τη Νάουσα και 15χλμ από τον Άγιο Νικόλαο. Μεταξύ άλλων, διαθέτει πίστες για κάθε βαθμό δυσκολίας, μία δρόμου αντοχής (3,5 & 10 χλμ) και έξι αναβατήρες (έναν ενάεριο, τέσσερις συρόμενους και έναν παιδικό), ενώ αποτελεί το μόνο με σοβαρή υποδομή τεχνητής χιόνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι για σχεδόν δύο χρόνια το χιονοδρομικό κέντρο δεν λειτουργούσε, κυρίως λόγω των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης της covid-19.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ