Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
24.5 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
spot_img

Στη Βαλένθια μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου μέσω Erasmus+

Μπορεί η πανδημία να έχει περιορίσει τις δραστηριότητες εξωστρέφειας στα σχολεία, τα προγράμματα όμως ERASMUS+ εξακολουθούν να προσφέρουν δυνατότητα για εκπαίδευση, καλλιέργεια κι επικοινωνία με άλλους πολιτισμούς και πολίτες άλλης κουλτούρας.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το ταξίδι των 9 μαθητών (του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας) του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου και των συνοδών καθηγητών τους, Ιωάννας Μερσίνη, Ερασμίας Ζαχάρογλου και Γιώργου Οικονόμου,  στην Βαλένθια της Ισπανίας καθώς όλοι επέστρεψαν με χαμόγελα και «πλούσιες» εικόνες.

Με επίκεντρο εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αφορούν στις Τεχνολογίες και Υπηρεσίες τηλεϊατρικής στον τουρισμό (Telemedicine-Telemonitoring) υπήρξε ευρεία ενημέρωση για τα είδη τουρισμού με έμφαση στο συνεδριακό, πολιτιστικό και γαστρονομικό τουρισμό που ανθούν στην Ισπανία. Τίτλος του προγράμματος «Telemedicine Technologies and Services in Health Tourism», στην κατηγορία προγραμμάτων Erasmus+KA1. Στο σχολείο αυτό έχει απονεμηθεί διαπίστευση

Στις 2 εβδομάδες του ταξιδιού, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο κέντρο καινοτομίας «Las Naves» αλλά και πολιτιστικές εξορμήσεις στο ιστορικό κέντρο της Βαλένθια, στην παραλιακή πόλη Αλικάντε, στην παραλία “Las Arenas” και στο λιμάνι (το 4ο πιο πολυσύχναστο λιμάνι στην Ευρώπη). Οι μαθητές είχαν ακόμη την ευκαιρία να επισκεφθούν το Μουσείο Ρυζιού της Βαλένθια καθώς και το Μουσείο Κεραμικής Τέχνης αλλά και το Μουσείο-Πολυχώρο Τεχνών και Επιστημών (Ciudad de las Artes y las Ciencias)

Ξεχωριστή εμπειρία, το Ωκεανογραφικό Μουσείο, το μεγαλύτερο «ενυδρείο» της Ευρώπης, τμήμα του κτιριακού συμπλέγματος «Ciudad de las Artes y las Ciencias», το οποίο σχεδίασε ο Σαντιάγο Καλατράβα.

Φορέας στην κινητικότητα ήταν η Moveu. Σημειώνουμε ότι στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου έχει χορηγηθεί η διαπίστευση Erasmus+ από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) διότι το σχολείο εφαρμόζει διαχρονικά τις κατάλληλες και αποτελεσματικές διαδικασίες και μέτρα για την υλοποίηση δραστηριοτήτων μαθησιακής κινητικότητας υψηλής ποιότητας.

Η 9μελής μαθητική ομάδα και οι 3 συνοδοί καθηγητές, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κι έχοντας  τη στήριξη του δραστήριου διευθυντή του σχολείου κ. Ιωάννη Βιόπουλου επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη πιο «γεμάτοι», πιο «πλούσιοι» και πιο χαμογελαστοί!

Κάντε click για να δείτε τις εντυπώσεις των μαθητών που συμμετείχαν, από το blog του σχολείου: https://2oepalevosmouofficial.blogspot.com/2022/02/erasmuska1.html

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ