Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
18.9 C
Thessaloniki
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
spot_img

Γίνε champ και όχι chaμπας: Καμπάνια του ΟΑΣΘ κατά της εισιτηριοδιαφυγής

Με ένα σποτ 42 δευτερολέπτων, που θα ξεκινήσει να προβάλλεται σε όλα τα ΜΜΕ από τις αμέσως επόμενες ημέρες, και με σύνθημα «Στη ζωή σου γίνε champ (πρωταθλητής) και όχι chaμπας», πέντε σημαντικοί – ο καθένας στο είδος τους- αθλητές της Θεσσαλονίκης, ενώνουν τη φωνή τους με τον ΟΑΣΘ και καλούν τους πολίτες και κατοίκους της περιοχής, να κάνουν σωστή χρήση των αστικών συγκοινωνιών.

Το σποτάκι παρουσιάστηκε, σήμερα 16/2, στη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου, με τον πρόεδρο και διευθύνονται σύμβουλο του ΟΑΣΘ, καθηγητή Γιώργο Σκόδρα, να επισημαίνει ότι «ο αθλητισμός και οι αστικές συγκοινωνίες είναι πεδία που πρέπει να ενώνουν τους πολίτες» και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους πολίτες να χρησιμοποιούν το δημόσιο αυτό αγαθό που διαθέτουν με σεβασμό.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια, εάν δεν υπήρχε ο ΟΑΣΘ δεν θα μπορούσα να πηγαίνω καθημερινά στις προπονήσεις μου στο μπάσκετ», επισήμανε ο καλαθοσφαιριστή της ομάδας μπάσκετ του Άρη Όμηρος Νετζήπογλου, με τον δρομέα 400 μέτρων του ΑΣΣ «Αλέξανδρος Μακεδονίας» Μιχάλη Παππά να προτρέπει το επιβατικό κοινό να σέβεται το περιβάλλον και τις υπηρεσίες που τού προσφέρονται.

«Η αστική συγκοινωνία είναι ένα κοινωνικό αγαθό, την αξία του οποίου την καταλαβαίνει κανείς μόνο όταν τη χάσει», ανέφερε, από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ του Ηρακλή Αντρέι Κράβαρικ, τονίζοντας ότι η κοινωνία θα πρέπει να σέβεται τις προσπάθειες του οργανισμού, ο οποίος, όπως τόνισε, «εκτελεί ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα για όλη την κοινωνία».

Εκείνες τις ημέρες που εάν δεν υπήρχε ο ΟΑΣΘ, δεν θα μπορούσε ο ίδιος να πηγαίνει με συνέπεια της προπονήσεις του, θυμήθηκε, στο βιντεοσκοπημένο του μήνυμα, ο χρυσός ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής Ιωάννης Μελισσανίδης, ενώ ο αρχηγός της ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Αντρέ Βιεϊρίνια εξέφρασε τη χαρά του να συμμετέχει σε ένα τόσο σημαντικό πρότζεκτ.

Ο ΟΑΣΘ αποτελεί τον βασικό πυλώνα συγκοινωνιών στην Θεσσαλονίκη, σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνιος Ζέρβας, συμμετέχοντας διαδικτυακά στη συνέντευξη Τύπου. Υπογράμμισε δε την ανάγκη για την οικονομική υγεία και επιχειρησιακή επάρκεια του οργανισμού. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης για την αγορά 49 λεωφορείων από τη Λειψία και τόνισε ότι ήδη ξεκίνησε η αντικατάσταση των 315 στάσεων του ΟΑΣΘ, που δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σκόδρας εξήρε την πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης για την αγορά των 49 λεωφορείων από τη Λειψία και εξέφρασε την ευχή, αυτή η κίνηση να βρει και άλλους μιμητές, γιατί όπως είπε «η αστική συγκοινωνία είναι υπόθεση όλων μας».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΠΟΤ:

 

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ