Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
10.5 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
spot_img

ΚΘΒΕ: Καθυστερήσεις, αδιαφορία και απαξίωση διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Καθυστερήσεις, αδιαφορία και απαξίωση στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, διαπιστώνει «με αγωνία», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, η Θεματική Επιτροπή Τέχνης και Πολιτισμού της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή από το Νοέμβριο το θέατρο πορεύεται προς τη θερινή περίοδο με κίνδυνο να μείνει χωρίς πρόγραμμα και οι ηθοποιοί του χωρίς δουλειά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται: «Οι αλλεπάλληλες παραιτήσεις στην επιτροπή αξιολόγησης για την επιλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, οι καθυστερήσεις και οι δυσλειτουργίες, δείχνουν ότι προετοιμάζεται το έδαφος για την ανάθεση σε σωτήρες της τελευταίας στιγμής.

Πάγια θέση του τμήματος μας ήταν και είναι η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του ΚΘΒΕ, ώστε ο θεσμός να μην είναι υποχείριο της κάθε κυβέρνησης, για να μπορεί να υπηρετεί τους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκε. Να προάγει το θέατρο και να προσφέρει στην πόλη και τη χώρα».

Παράλληλα διαπιστώνεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «το υπουργείο Πολιτισμού και το πολυδιαφημισμένο επιτελικό κράτος, με την απαξίωση του ΚΘΒΕ και των ανθρώπων του δείχνει την αδιαφορία του για τον σύγχρονο πολιτισμό».

Σημειώνεται ότι το ΚΘΒΕ παραμένει «ακέφαλο» καλλιτεχνικά από τον Νοέμβριο του 2021, όταν έληξε η θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή, Νίκου Κολοβού, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των συνεντεύξεων των 11 -αρχικά ωστόσο ήταν 12, αλλά αποχώρησε ο σκηνοθέτης Ευδόκιμος Τσοκαλίδης- υποψηφίων. Η διαδικασία καθυστέρησε καθώς της αποχώρησης του Ευδ. Τσολακίδη, είχαν προηγηθεί οι αντικαταστάσεις των μελών της επιτροπής, ηθοποιών Νικήτα Τσακίρογλου και Ιεροκλή Μιχαηλίδη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι συνεντεύξεις συνεχίζονται αυτές τις μέρες με στόχο σύντομα να αποσταλεί η πρόταση της πενταμελούς επιτροπής στο υπουργείο Πολιτισμού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ