Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Έναρξη εγγραφών και μαθημάτων Ανοιχτού Πανεπιστημίου Δήμου Θεσσαλονίκης

Μία δράση-θεσμός του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας, το “Ανοιχτό Πανεπιστήμιο” του Δήμου Θεσσαλονίκης, ξεκινά και πάλι το εαρινό εξάμηνο με δύο θεματικές ενότητες μαθημάτων. Μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ειδικοί ερευνητές μοιράζονται με το κοινό σκέψεις και απόψεις σε επιμέρους επιστημονικά θέματα, που ενδιαφέρουν τους δημότες, διευρύνουν τους ορίζοντές τους και τους δίνουν πρόσβαση σε πολύτιμες γνώσεις, ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις.

Οι αιτήσεις εγγραφής ξεκινούν στις 23 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 09:00 π.μ έως τη συμπλήρωση των τμημάτων και των επιλαχόντων. Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά πατώντας ΕΔΩ.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι ενήλικες (άνω των 18 ετών) με μοναδικό κριτήριο επιλογής τη σειρά προτεραιότητας. Μετά το τέλος του προγράμματος, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους ολοκληρώσουν το πρόγραμμα. Η παρακολούθηση του προγράμματος είναι δωρεάν.

Έναρξη Προγράμματος/
Ημέρες & Ώρες Παρακολούθησης

Τρόπος/ Τόπος Παρακολούθησης

Θεματική  Ενότητα/ Αναλυτικό Πρόγραμμα

Επιστημονικά υπεύθυνοι

Τρίτη 22 Μαρτίου /
Κάθε Τρίτη
18:00-20:00

Δια ζώσης
Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης
Δήμου Θεσσαλονίκης
Πλ. Ιπποδρομείου

«Προσβλέποντας σ’ ένα πράσινο μέλλον – Πώς το περιβάλλον επηρεάζει την ποιότητα ζωής μας»/

για το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Παπαμανώλης Νικόλαος,
Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης

Πέμπτη 24 Μαρτίου/
Κάθε Πέμπτη
18:00 – 20:00

Διαδικτυακά

«Ιχνηλατώντας μια πανδημία – Ο κορωνοϊός και οι επιπτώσεις του»/

για το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Σκούρας Ζαχαρίας,
Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής ΑΠΘ

Για τη δια ζώσης παρακολούθηση θα γίνουν ογδόντα (80) εγγραφές συμμετεχόντων, πενήντα (50) επιλαχόντων και απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού COVID-19 ή βεβαίωσης νόσησης σε ισχύ ή βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (rapid test ή PCR) έως και 48 ωρών πριν από κάθε συνάντηση. Για τη διαδικτυακή παρακολούθηση θα γίνουν εκατό (100) εγγραφές συμμετεχόντων και πενήντα (50) επιλαχόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας στο τηλέφωνο 2313318663 και 2313318661.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ