Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Συνάντηση του προεδρείου της ΕΕΠΑΒΕ με την αντιπεριφερειάρχη δημόσιας υγείας Μελίνα Δερμεντζοπούλου

Οι ανάγκες του κλάδου της αισθητικής και κοσμητολογίας και το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις αδειοδοτήσεις των εργαστηρίων αισθητικής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η διοίκηση της Ένωσης Επαγγελματιών Αισθητικών Βορείου Ελλάδος (ΕΕΠΑΒΕ) με την αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μελίνα Δερμεντζοπούλου, την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου.

Εκτός αυτών, στη συνάντηση τέθηκαν και τα ζητήματα της διασφάλισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων και της ακαδημαϊκής θωράκιση του κλάδου.

Η κ. Δερμεντζοπούλου δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό της  ΕΕΠΑΒΕ τόσο σε θεσμικό όσο και ουσιαστικό επίπεδο και θα συμβάλλουν για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της ΕΕΠΑΒΕ κ. Εύη Μωυσόγλου, η Αντιπρόεδρος κ. Αναστασία Ζαγκλακά, η Γεν.Γραμματέας κ. Ευγενία Γραβαλά και η Ταμίας κ. Ιωάννα Καλογήρου, οι οποίες είναι συγχρόνως και μέλη της επιτροπής αδειοδότησης της υγειονομικής υπηρεσίας.

 

Λίγα λόγια για το νέο νομοθετικό πλαίσιο αδειοδότησης των εργαστηρίων αισθητικής

Η νέα ΚΥΑ (με αριθμό Γ1β/οικ.67591/30-10-2021 ΦΕΚ Β’ 5027) ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο που αδειοδοτούνται τα εργαστήρια αισθητικής, τα πολυδύναμα ινστιτούτα και τα διαιτολογικά γραφεία. Η βασική αλλαγή στον τρόπο αδειοδότησης είναι ότι ο ενδιαφερόμενος επαγγελματίας που πρόκειται να λειτουργήσει εργαστήριο αισθητικής  μπορεί να συμπληρώσει την αίτηση ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του gov.gr και εφόσον έχει όλα από τον νόμο προβλεπόμενα δικαιολογητικά, να εκδοθεί η άδεια. Η νέα διαδικασία μειώνει κατά πολύ τον χρόνο  έκδοσης  αδείας καθώς πλέον υποχρεούνται οι υπηρεσίες να επικοινωνούν μεταξύ τους ώστε να μην αναγκάζεται  ο ενδιαφερόμενος  να περιφέρεστε από υπηρεσία σε υπηρεσία. Επιπλέον ο νέος νόμος  αυστηροποιεί τις ποινές που προβλέπονται  για αδειοδοτημένα εργαστήρια αισθητικής που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, όπου σε περίπτωση ελέγχου θα έρχονται  αντιμέτωπα  με πρόστιμα αξίας έως 4000 ευρώ ενώ  στα πολυδύναμα κέντρα ,το πρόστιμο θα φτάνει έως τις  20.000 ευρώ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ