Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Εκστρατεία καθαρισμού του οικισμού «Αγία Σοφία» του Δήμου Δέλτα

Μετά από διαβουλεύσεις της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης με τον Δήμο Δέλτα, την εισαγγελική αρχή αρμόδια για το περιβάλλον, και το τμήμα περιβάλλοντος της Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, επιτεύχθηκε η οργάνωση μιας τεράστιας εκστρατείας καθαρισμού στην περιοχή γύρω από τον οικισμό Αγία Σοφία του Δήμου Δέλτα.
Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου μισθώθηκαν μηχανήματα αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων, προκειμένου να γίνει ένας ολοκληρωμένος καθαρισμός της περιοχής.

Η αποκομιδή αναμένεται να κρατήσει μέρες και ο εκτιμώμενος όγκος απορριμμάτων που θα μεταφερθεί προς διαχείριση φτάνει τους 15.000 τόνους. Σήμερα συγκεντρώθηκαν 400 τόνοι απορριμμάτων.
Η περιοχή έχει μετατραπεί για πολλοστή φορά σε έναν ανεξέλεγκτο σκουπιδότοπο, μία αυτοσχέδια χωματερή με κάθε λογής ογκώδη απορρίμματα .
Καθημερινά πετιούνται μπάζα και απορρίμματα ,με αποτέλεσμα να προκαλούν τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα στην περιοχή.
Η οδός Ελαιώνων έχει αποκλειστεί από τα μπάζα και τα σκουπίδια και δεν υπάρχει τρόπος διέλευσης των φορτηγών αυτοκινήτων προς τις επιχειρήσεις τους.
Η  κ. Βούλα Πατουλίδου δήλωσε: “Η διατήρηση και η προστασία του χώρου που ζούμε δεν είναι μόνο θέμα συνείδησης αλλά και αντίληψης.
Τα χρήματα που απαιτούνται είναι εκατοντάδες χιλιάδες.
Η εκστρατεία καθαρισμού που επιχειρείται είναι καθ’ υπέρβαση αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας  και μετά από εισαγγελική παρέμβαση, προς ενίσχυση του Δήμου. Εννοείται πως δεν εγκαταλείπουμε κανέναν.
Υπήρξε και υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για τον τρόπο προστασίας των κοινόχρηστων χώρων σε συνεργασία πάντα με την αστυνομία. Η τιμωρία δεν είναι εκδικητική. Είναι προστατευτική απέναντι σε όσους σέβονται τον δημόσιο χώρο. Τόσο για τον Δήμαρχο όσο και για την Περιφέρεια, πρωταρχικός στόχος είναι η διασφάλιση της ποιότητας ζωής του πολίτη αλλά πρέπει να υπάρξει ένα συνολικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει και την περιφρούρηση της περιοχής”.
Ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε ότι είναι ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που εκπονείται από την Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Δήμο Δέλτα και όταν ολοκληρωθεί αναμένεται να παραδώσει στους πολίτες του Δήμου την περιοχή πεντακάθαρη από ογκώδη υλικά. Ευχαρίστησε την κ Πατουλίδου και εξέφρασε τον προβληματισμό του για την φύλαξη της περιοχής μετά την ολοκλήρωση της αποκομιδής των απορριμμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ