Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Αφιέρωμα στη γενιά του ’30 – συναυλία συνδεδεμένη με τη Μικρασιατική  Καταστροφή στην Καλαμαριά

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας ποίησης και των εκδηλώσεων μνήμης από τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής, ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει συναυλία με ένα μοναδικό αφιέρωμα στη γενιά του ’30, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 8 μ.μ. στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση του Κωστή Παπάζογλου, η Νέα Χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς, το φωνητικό σύνολο «εν χορώ», η Καμεράτα Αριστοτέλης, δύο σολίστ στο τραγούδι και τρεις ηθοποιοί, θα συμπράξουν επί σκηνής, προκειμένου να παρουσιάσουν μελοποιημένα ποιήματα της γενιάς του ’30, που συνδέοντα με τη μικρασιατική καταστροφή. Μάλιστα εκεί που δεν υπάρχουν μελοποιήσεις θα «σχηματισθούν» μουσικές της εποχής του 1920-30, γραμμένες πάνω στην ποίηση, από την ορχήστρα και με τη βοήθεια ηθοποιών θα απαγγελθούν στη σκηνή του θεάτρου.

Η συγκεκριμένη γενιά εξάλλου ανακάλυψε, θαύμασε και αγάπησε τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό σε όλες τις εκδηλώσεις του, από τη ντοπιολαλιά, μέχρι τους ανώνυμους λαϊκούς ζωγράφους. Μεγάλοι ποιητές μας καθορίζουν τη γενιά αυτή, όπως οι: Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Ανδρέας Εμπειρίκος, Γιάννης Ρίτσος, Νικηφόρος Βρεττάκος, Νίκος Γκάτσος, Νικήτας Ράντος κ.ά.

 

Η είσοδος είναι  με δωρεάν πρόσκληση, την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από την Αντιδημαρχία Παιδείας. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2313314169, 2313314170.

 

Απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ