Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Το 11ο Teen Business School έρχεται αμέσως μετά το Πάσχα

Αμέσως μετά το Πάσχα, από την Τρίτη 26 Απριλίου έως την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022, θα διεξαχθεί η 11η διοργάνωση του Teen Business School του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, δίνοντας για ακόμη μια φορά την ευκαιρία σε νέους και νέες 14 έως 18 ετών να παρακολουθήσουν το εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα μαθητικής επιχειρηματικότητας.

Και αυτή τη φορά, το  Teen Business School θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως, όχι μόνον για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να δώσει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας μαθητές από όλη την Ελλάδα, διατηρώντας την άνεση του προσωπικού τους χώρου.

Πρώτος στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να καθοδηγήσει τα πρώτα βήματα των νέων στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας, μέσα από μια πληθώρα διαλέξεων και διαδραστικών ομιλιών. Οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τις έννοιες της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας και θα μάθουν τους τρόπους αναζήτησης και αξιολόγησης επιχειρηματικών ιδεών. Επιπλέον θα ανακαλύψουν τις βασικές λειτουργίες μιας επιχείρησης και θα έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες του χώρου. Αυτοί θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, έτσι ώστε οι νέοι και οι νέες να αντιληφθούν στην πράξη πώς μια επιχειρηματική ιδέα μπορεί να γίνει μια πετυχημένη επιχείρηση!

Δεύτερος στόχος του Teen Business School είναι να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να αποκτήσουν σφαιρικές γνώσεις πάνω σε ζητήματα που αφορούν τις σπουδές τους. Καθηγητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθώς και άλλοι καταξιωμένοι εισηγητές από τον χώρο της εκπαίδευσης και των επιχειρήσεων, θα δώσουν συμβουλές σχετικά με θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού. Επίσης, θα ενημερώσουν για τις τελευταίες τάσεις και ανάγκες στην αγορά εργασίας και θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τις γνώσεις τους, για το πώς μπορεί κανείς να συντάξει ένα ελκυστικό βιογραφικό σημείωμα.

Ένας ακόμη στόχος του προγράμματος είναι να αποκτήσουν οι μαθητές γνώσεις, μέσα σε ένα όσο το δυνατό πιο ευχάριστο περιβάλλον. Παρά την δυσκολία που δημιουργεί η εξ αποστάσεως λειτουργία του προγράμματος, προωθούνται, ακόμα και με ηλεκτρονικά μέσα, οι συμμετοχικές διαδικασίες μάθησης.

Το Teen Business School, έχει πλέον εμπειρία στις εξ αποστάσεως διοργανώσεις, με μαθητές και γονείς να μένουν πλήρως ικανοποιημένοι από τη διεξαγωγή του. Στην επίσημη ιστοσελίδα του μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος σε προηγούμενες περιόδους, έμειναν κατενθουσιασμένα.

Μετά το τέλος του προγράμματος, θα δοθεί σε όλους και όλες ηλεκτρονικό πιστοποιητικό συμμετοχής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας!

Το 11ο Teen Business School θα υλοποιηθεί με την χορηγική, αλλά και τη γενικότερη υποστήριξη των εταιρειών Kleemann, efood, ηλεκτρικές συσκευές Gruppe, Exelixis software, Κριτική, EMPLOY EDU, 2ence, ERGON blog και υπό την αιγίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτομικών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ