Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Επίσκεψη της Σακελλαροπούλου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στον χώρο όπου συλλέγεται η ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία βρέθηκε σήμερα (19/03) το μεσημέρι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Κατά την επίσκεψή της στο Δημαρχείο την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Ουκρανός Πρόξενος Vadym Sabluk, παρουσία και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωυσίδη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε ξεχωριστό ενδιαφέρον για την ανθρωπιστική πρωτοβουλία αλλά και για τις ανθρώπινες ιστορίες που της μεταφέρθηκαν από τους ανθρώπους του Δήμου Θεσσαλονίκης και από τους εθελοντές που συμμετέχουν στην προσπάθεια. Με αρκετούς από αυτούς, εξάλλου, συνομίλησε σήμερα και ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για τη διαδικασία συλλογής, διαχείρισης και αποστολής της ανθρωπιστικής βοήθειας, στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Ουκρανικού Προξενείου και των Φαρμακοποιών του Κόσμου.


Ο Ουκρανός Πρόξενος και οι εθελοντές εξέφρασαν στο πρόσωπο της Προέδρου της Δημοκρατίας τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τους προς τον ελληνικό λαό για την ουσιαστική υποστήριξή του, ενώ έκαναν ξεχωριστή αναφορά στον κομβικό ρόλο του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη μετουσίωση αυτής της βοήθειας σε πράξη.

Μέχρι σήμερα από τον Δήμο Θεσσαλονίκης έχουν αποσταλεί πάνω από 120 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας, ενώ η συλλογή των ειδών συνεχίζεται στο φουαγιέ του Δημαρχείου καθ’ όλο το 24ωρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ