Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Piano Day Athens 2022 στην Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός

Η Παγκόσμια Ημέρα Πιάνου μας συναντά φέτος στις 29 του Μάρτη . Πρόκειται για την 88η μέρα του έτους – μία για κάθε πλήκτρο του πιάνου!

Εμπνευσμένο από τον γερμανό πιανίστα και πρωτοπόρο του ηλεκτρονικού ήχου Nils Frahm το διεθνώς πια αναγνωρισμένο Piano Day φτάνει για πρώτη φορά και στην Αθήνα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Μία υπέροχη γιορτή για τη μουσική, το πιάνο και όλα τα άλλα πληκτροφόρα όργανα, στην οποία συμπράττουν 13 μουσικοί με διεθνή παρουσία και διακρίσεις! Καθένας τους με τον προσωπικό του ήχο στις αποσκευές, δια μέσου σφυριών και χορδών καταφτάνουν από κοινού, με φρέσκιες συνθέσεις και καινούργιες συμπράξεις, σ’ έναν μουσικό διάλογο υψηλής αισθητικής δημιουργίας.

Το ημερήσιο πρόγραμμα συμπληρώνουν ποικίλα μουσικά σεμινάρια σύνθεσης στο πιάνο, ενορχήστρωσης, τραγουδοποιίας, ρυθμικής αίσθησης, live-looping κ.α. οργανωμένα από τους συμμετέχοντες μουσικούς.

To Piano Day Athens 2022 είναι μια πρωτοβουλία του πιανίστα – συνθέτη Γιώργου Παρίση και της athens.works σε συνεργασία με τον φιλολογικό σύλλογο Παρνασσός.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τους μουσικούς και το περιεχόμενο των σεμιναρίων καθώς μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στην επίσημη σελίδα του Piano Day GR: www.pianoday.gr

Πρόγραμμα και Μουσικοί

Μουσικά σεμινάρια: 10:00πμ – 3:00 μμ

Απογευματινή συναυλία / Block A: 5:00μμ – 8:00μμ (προσέλευση: 4:30 μμ) Μουσικοί:

Clemens Christian Poetzsch (Γερμανία) / Πιάνο

Jean Kapsa (Γαλλία) / Πιάνο

Γιώργος Παρίσης / Πιάνο feat. Μιχάλης Καλκάνης / Κοντραμπάσο & Σωτήρης Τσακανίκας / Ηλ. κιθάρα

Marie Awadis (Αρμενία) / Πιάνο

Tom Blankenberg (Γερμανία) / Πιάνο·

Βραδινή συναυλία / Block Β: 8:30 μμ – 11:30 μμ (προσέλευση: 8:00 μμ) Μουσικοί:

Aron ottignon (Νέα Ζηλανδία) / Πιάνο, Ηλεκτρονικά

Lavalu (Ολλανδία) / Πιάνο, Τραγούδι

Ορέστης Πετράκης / Πιάνο feat. Πέτρος Kλαμπάνης / Κοντραμπάσο Γιώργος Κατσάνος / Synthesizer, Ηλεκτρονικά

Ειρήνη Αλίζα / Πιάνο

Πληροφορίες

Ημέρα και ώρες παραστάσεων: Τρίτη 29/3/2022 στις 5:00 μμ (απογευματινή συναυλία) και στις 8:30 μμ (βραδινή συναυλία)

 

Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός | Οδηγίες HYPERLINK “https://goo.gl/maps/12oT7Np2Tz871puz6” 

Τιμές εισιτηρίων: 12 – 16 ευρώ | Free Pass: 20 ευρώ | Φοιτητικό: 8 ευρώ | Σεμινάρια: 5 ευρώ (δωρεάν για τους κατόχους εισιτηρίων)

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/piano-day-athens-2022/

Ιστοσελίδα Piano Day: www.pianoday.gr

www.pianoday.org

To event στο FB: https://fb.me/e/1G6a9upyH

 

Για τους φίλους εκτός Αθηνών

Θέλεις να πάρεις μέρος στην παγκόσμια γιορτή του πιάνου στην Αθήνα, αλλά δεν μένεις στην Αθήνα; Τo Piano Day GR υποστηρίζει την επιθυμία σου και διοργανώνει εκδρομή ειδικά για το Piano Day της Αθήνας με αναχώρηση από Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Κατερίνη!

Το πακέτο περιλαμβάνει διπλή διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4 αστέρων κοντά στην χώρο της εκδήλωσης, μεταφορά για και από Αθήνα με ειδικά ναυλωμένα VIP λεωφορεία και δωρεάν πρόσβαση σε συναυλίες και στα μουσικά εργαστήρια. Το πακέτο ανέρχεται στα 118 € κανονικό και 98€ για μαθητές/φοιτητές!

Ώρες αναχώρησης:

Σέρρες: 9:00

Θεσσαλονίκη: 10:30

Κατερίνη: 12:00

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο info@athens.works ή τηλεφωνικά στο 6949652871.

Πάρε και εσύ μέρος στη Γιορτή του Πιάνου!

Πληροφορίες προσέλευσης:

Οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν έγκυρο σχετικό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης παράλληλα με την ταυτότητα ή το διαβατήριό τους. Για παιδιά από 4 έως και 17 ετών ισχύει η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, είτε δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest) τελευταίου 24ώρου. Ισχύουν όλα τα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού στην είσοδο και την έξοδο των θεατών, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στην είσοδο, την έξοδο και καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ