Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ο Α. Τζιτζικώστας στην εκδήλωση “Γιορτάζουμε Παρέα!” για την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

Αφιερωμένη στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσαν στο άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η δράση “Γιορτάζουμε Παρέα!”, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενημέρωσή τους για το σύνδρομο Down.

Ο κ. Τζιτζικώστας μετά το πέρας της εκδήλωσης τόνισε: “Για εμάς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down δεν είναι μια αφορμή για να πραγματοποιήσουμε απλώς μια εκδήλωση όπως η σημερινή, στην ‘καρδιά’ της Θεσσαλονίκης. Είναι μια υπενθύμιση πως 365 μέρες το χρόνο πρέπει η Πολιτεία και όλοι οι φορείς να στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας και ιδιαίτερα στα παιδιά που έχουν ειδικές ανάγκες και χρειάζονται ειδική στήριξη και φροντίδα. Και μάλιστα, σήμερα, με αφορμή την εκδήλωσή μας στη Θεσσαλονίκη και με παράλληλες, ταυτόχρονες, ανάλογες εκδηλώσεις σε 24 πόλεις σε όλο τον κόσμο, στέλνουμε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι είμαστε και θα παραμείνουμε δίπλα σε αυτά τα παιδιά. Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διαχρονικά έχουμε επιλέξει – και αποτελεί προτεραιότητα στην πολιτική μας για την υγεία και την κοινωνική αλληλεγγύη – να στηρίζουμε στην πράξη, χρηματοδοτώντας όλες εκείνες τις δομές, οι οποίες κάνουν τη ζωή αυτών των παιδιών πιο εύκολη και ακόμη καλύτερη. Στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις σημαντικές προσπάθειες των συλλόγων και των φορέων, που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, που δίνουν την καρδιά και την ψυχή τους γι’ αυτά τα παιδιά”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ