Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Παρελάσεις στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Με τις δέουσες τιμές εορτάσθηκε το πρωί της Παρασκευής 25 Μαρτίου η ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Στη Μενεμένη οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και εν συνεχεία ακολούθησε επιµνηµόσυνη δέηση στο µνηµείο του Εθνοµάρτυρος Μητροπολίτου Σµύρνης Χρυσοστόµου και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, εκπροσώπους των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης, κομμάτων, εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. Ακολούθησε παρέλαση της μαθητικής νεολαίας και συλλόγων επί της οδού Θωμά Χατζίκου. Τον πανηγυρικό της ηµέρας εκφώνησε από το σολέα του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής η κ. Ειρήνη Ταϊλίδου, εκπαιδευτικός, Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Μενεμένης.

Στους Αμπελόκηπους οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ηµέρας από την κ. Μαβίδου Άρτεμη, εκπαιδευτικό, Διευθύντρια του 8ου Νηπιαγωγείου Αμπελοκήπων, ενώ εν συνεχεία ακολούθησε επιµνηµόσυνη δέηση στο Μνηµείο της Αγωνιζόµενης Μάνας του Λαού (πλατεία Επταλόφου) και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, εκπροσώπων των παρατάξεων του δημοτικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελοκήπων, κομμάτων, εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας εκπροσώπου του Γ΄ Σώματος Στρατού καθώς και εκπροσώπων πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση της μαθητικής νεολαίας και συλλόγων του δήμου στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και Γιάννη Χαλκίδη. Για πρώτη φορά παρέλασαν μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Αμπελοκήπων οι οποίοι και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους. Τις παρελάσεις έντυσε μουσικά η νέοσυστατη ορχήστρα του δημου υπό τη διεύθυνση της κ. Σοφίας Νάτσιου η οποία σε ένδειξη τιμής για τη συμπλήρωση των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2022) παιάνισε στην αρχή και στο τέλος των παρελάσεων το εμβατήριο της Σμύρνης το οποίο ηχογραφήθηκε το 1908 στη Σμύρνη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ