Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
17.4 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
spot_img

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την λειτουργία του εγκεφάλου

Η ομάδα exploring.the.brain και το ψηφιακό φορητό πλανητάριο (Planetarium On The Go) παρουσιάζουν σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου τον εντυπωσιακό τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος μας και ρυθμίζει τη συμπεριφορά μας, από Δευτέρα 4 μέχρι Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη.

Η δράση περιλαμβάνει προβολή της ταινίας NEURODOME στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Planetarium on the Go, που παρουσιάζει εντυπωσιακές εικόνες του εγκεφάλου από πραγματικά ερευνητικά ευρήματα και με απλό αλλά συναρπαστικό τρόπο καταφέρνει να μυήσει τους θεατές στις βασικές αρχές της Νευροεπιστήμης.

Επίσης, οι μαθητές συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, στα οποία έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις βασικές αρχές λειτουργίας του εγκεφάλου και των νευρωνικών δικτύων. Θα μπορέσουν να μελετήσουν τη δομή του νευρικού συστήματος πάνω σε εκπαιδευτικά προπλάσματα,να παρατηρήσουν σε μικροσκόπια νευρωνικά κυκλώματα από παρασκευάσματα εγκεφάλου, να αντιληφθούνε τον τρόπο μεταβίβασης πληροφοριών μεταξύ των νευρικών κυττάρων και να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλός μας, με τα νευρωνικά του δίκτυα, ρυθμίζει τη συμπεριφορά μας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε :

https://www.exploringthebrain.gr/events-school/

explorationofthebrain@gmail.com

τηλ. 6988503577

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ