Συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας ετοιμάζουν διακεκριμένοι Σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και προσφέρουν τα εδέσματα στους επισκέπτες της 30ης Detrop και της 10ης Artozyma, στα πλαίσια της καμπάνιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας.
Σε μια ιδιαίτερη γωνιά γευσιγνωσίας, στο Περίπτερο 12 της ΔΕΘ, οι σεφ της Λέσχης, μαγειρεύουν ενώπιον των επισκεπτών, παρουσιάζοντας βήμα βήμα τις συνταγές και τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται, τα οποία χορήγησαν τοπικές επιχειρήσεις.

Θεόδωρος Κουρατζόγλου, Μοσχαράκι με πουρέ, σάλτσα, Κική Εμμανουηλίδου, Πολίτικο Κιουνεφέ
Την γωνιά της Μακεδονικής Κουζίνας, επισκέφτηκε σήμερα 3/4 ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Σωτήρης Μπάτος, ο οποίος, μάλιστα, συνέβαλε στην εκτέλεση συνταγής ¨κριθαράκι με μύδια”, που ετοίμασε ο executive chef Ηλίας Μάσλαρης.
“Σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, υλοποιούμε δράσεις για την αποτελεσματική προώθηση των εκλεκτών προϊόντων της Μακεδονικής γης”, τόνισε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του ο κ. Μπάτος.
Κατά τη σημερινή ημέρα (3/4) προσφέρθηκαν, εκτός των άλλων, μοσχαράκι με πουρέ που μαγείρευσε ο executive chef Θεόδωρος Κουρατζόγλου και Πολίτικο Κιουνεφέ που μαγείρευσε η βραβευμένη σεφ, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Κική Εμμανουηλίδου (φωτό).
*Στη φωτογραφία του θέματος από δεξιά προς τα αριστερά: Δημήτρης Κυριακόπουλος, executive chef, Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος, Μανώλης Στράτος,executive chef, λειτουργός αξιολόγησης της Λέσχης, Σωτήρης Μπάτος, τομεάρχης ΠΚΜ, Χρήστος Γκότσης, executive chef, αναπληρωτής πρόεδρος Λέσχης Αρχ. Β.Ε., Ηλίας Μάσλαρης, executive chef.