Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
10.5 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
spot_img

Ο Νίκος Δένδιας στο Παράρτημα και το Μουσείο Φιλικής Εταιρείας του ΕΙΠ στην Οδησσό

Επίσκεψη στο Παράρτημα και το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Οδησσό πραγματοποίησε την Κυριακή 3 Απριλίου 2022, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκος Δένδιας. Ο κ. Υπουργός, επικεφαλής ανθρωπιστικής βοήθειας, μετέβη στην Οδησσό όπου είχε συναντήσεις με μέλη της ελληνικής ομογένειας, αξιωματούχους της ουκρανικής κυβέρνησης και των τοπικών αρχών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου: «Σκοπός της επίσκεψης πέραν της μεταφοράς βοήθειας, είναι η δημιουργία διαρκούς μηχανισμού διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, συνάντηση με μέλη της ελληνικής κοινότητας, η επαναλειτουργία του Γενικού Προξενείου στην πόλη, καθώς και η επίσκεψη και διαπίστωση της κατάστασης χώρων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ελληνική ιστορία, όπως το Μουσείο Φιλικής Εταιρίας».

Ο κ. Δένδιας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Όρκου των τριών Φιλικών και υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, υπό την αιγίδα του οποίου λειτουργεί το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας.

Ο κ. Υπουργός έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών:  «Υπό τις δυσχερέστερες των συνθηκών, η Ελληνική Παρουσία στην Οδησσό παραμένει ζωντανή, πιστή στο πνεύμα των Ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ