Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Τετράωρη στάση εργασίας των δημοσιογράφων αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με τις άλλες Ενώσεις Συντακτών, κηρύσσει τετράωρη στάση εργασίας σε όλα τα Μέσα την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 12.00 έως τις 16.00.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Οι συνάδελφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ των αγωνιστικών συγκεντρώσεων – κινητοποιήσεων εξαιρούνται από την στάση εργασίας.

Οι δημοσιογράφοι, θύματα και οι ίδιοι των υπερβολικών αυξήσεων που ταλαιπωρούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, συναισθάνονται την ανάγκη να υπάρξει παρεμβατικό πλαίσιο που θα προστατεύσει τους εργαζόμενους και θα αυξήσει τα χαμηλά εισοδήματα στη χώρα.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συντονισμό με τις άλλες Ενώσεις Συντακτών, ζητούν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει επιτέλους τα μέτρα στήριξης του Τύπου και να ολοκληρώσει το συντομότερο τη διαδικασία υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τα δημόσια ΜΜΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ